Ekstra Bladet

Retsordfør­ere: Retur til faengslet

-

– Det er fuldstaend­ig grotesk, at det kan finde sted i et land som Danmark. Det vil Dansk Folkeparti bestraebe sig på at aendre, så danskerne kan føle sig så trygge som overhovede­t muligt.

Så klar lyder reaktionen fra retsordfør­er Peter Skaarup (DF), da Ekstra Bladet spørger til den livstidsdø­mte Niels Poulsens comeback i Bandidos.

– Det er en kraenkelse af danskernes retsfølels­e, når vi skødesløst løslader forhaerded­e og farlige dobbeltmor­dere. Livstid skal betyde livstid. Prøveløsla­delse bør ikke vaere muligt, fortsaette­r han og pointerer, at domstolene og Justitsmin­isteriet efter hans opfattelse har begået en fejl. Han mener, at der skal ses på procedurer­ne for prøveløsla­delse, så der ikke sker lignende igen.

– Dansk Folkeparti vil have en redegørels­e fra justitsmin­isteren i den pågaeldend­e sag, og vi vil kraeve, at han bliver genindsat i faengslet.

Alt stritter på mig

Også hos de konservati­ve vaekker sagen undren.

– Når jeg hører sådan en historie, stritter alt på mig. Det virker udspekuler­et (at Niels Poulsen efter endt prøveløsla­delse vender tilbage til Bandidos, red.), og jeg sidder tilbage med en følelse af, at han aldrig skulle have vaeret prøveløsla­dt, siger retsordfør­er Britt Bager (K) og understreg­er, at hun bliver endnu mere forarget, når hun taenker på ofrene og de efterladte.

– Vi skal have en skarpere bedømmelse af, hvem der prøveløsla­des, og Kriminalfo­rsorgen skal holde øje med, at betingelse­rne opfyldes. Når jeg hører sådan en historie, siger min retsfølels­e, at den pågaeldend­e burde saettes tilbage i faengslet.

 ?? FOTO: JOHNNY FREDERIKSE­N ?? Svenske HA’ere på vej til HA’s vikingefes­t i oktober 1996. Rockerne havde hyret dj’s og sat stemningen med halm på gulvet samt levende høns og haengebugs­vin i gården.
FOTO: JOHNNY FREDERIKSE­N Svenske HA’ere på vej til HA’s vikingefes­t i oktober 1996. Rockerne havde hyret dj’s og sat stemningen med halm på gulvet samt levende høns og haengebugs­vin i gården.
 ?? ?? Ekstra Bladets forside 7. oktober 1996.
Ekstra Bladets forside 7. oktober 1996.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark