Ekstra Bladet

Staten tager Bendtners Porsche

DOMMEN ER FALDET:

- EMMA BUSK JONAS SAND eb@eb.dk; josa@eb.dk

Retten har talt.

Nicklas Bendtner er i går af Københavns Byret blevet dømt og får konfiskere­t sin Porsche, der har en vaerdi af omtrent to millioner kroner. Det oplyser Københavns Byret til Ekstra Bladet.

Ifølge dommen skal Nicklas Bendtner desuden betale en bøde på 40.000 kroner. Kan han ikke det, straffes han med faengsel i 20 dage.

Derudover skal Nicklas Bendtner betale sagens omkostning­er.

Tiltalen mod 33-årige Bendtner lød på syv brud på faerdselsl­oven, hvoraf fem af forholdene handler om, at han ifølge anklageren ikke havde gyldig førerret, da han flere gange i løbet af 2020 og 2021 blev stoppet af politiet.

De to sidste forhold omhandler overtraede­lse af hastigheds­begraensni­ngerne.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Nicklas Bendtners advokat, Anja Mouridsen, der dog ikke ønsker at kommentere udfaldet af sagen på nuvaerende tidspunkt. Det vides derfor heller ikke, om Bendtner har valgt at anke dommen.

’Havde ikke en chance’

For en uge siden afgav den tidligere landsholds­spiller selv forklaring i Københavns Byret.

Her erkendte han de to forhold i tiltalen om overtraede­lse af hastigheds­begraensni­ngerne. Han ville dog ikke vedkende sig at have kørt uden gyldig førerret.

– Det har vaeret min overbevisn­ing, at det var et fuldt gyldigt kørekort. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal forklare det anderledes, lød det fra Bendtner.

Den forklaring blev gentaget flere gange undervejs i det to timer lange retsmøde, og Bendtners forsvarer, Anja Mouridsen, bakkede sin klient op.

– Det fremgår ikke tilstraekk­eligt af dansk ret, hvis der er regler, der gør, at Nicklas’ kørekort ikke er gyldigt. Nicklas har ikke haft en chance for at forstå reglerne, sagde hun.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Sagen om Nicklas Bendtners overtraede­lser af faerdselsl­oven blev afgjort i går.
FOTO: ANTHON UNGER Sagen om Nicklas Bendtners overtraede­lser af faerdselsl­oven blev afgjort i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark