Ekstra Bladet

Se nu at komme videre

- Flemming Franklin Fischer Nygårdsvej 14 D København

Sygeplejer­skerne tabte, men har alligevel valgt at fortsaette kampen ved at nedlaegge arbejdet. Det nytter intet, og tilliden til sygeplejer­skerne vil ende med at falde.

Den helt store taber er og bliver dog fagbevaege­lsen – og ikke mindst den danske model, der faldt til jorden som et råddent aeble.

Måske vil de indse, at fagforenin­gerne kun gør ondt vaerre

Sygeplejer­skerne burde hver isaer overveje, om de nu også har lyst til at fortsaette som medlem af en fagforenin­g, hvor de tilmed er nødt til at betale forhøjet kontingent som følge af arbejdsned­laeggelser­ne.

Måske vil de indse, at fagforenin­gerne kun gør ondt vaerre, og problemet med lønnen er der fortsat.

Min opfordring til sygeplejer­skerne er hermed, at de skal melde sig ud af deres fagforenin­g og i stedet finde en gul en af slagsen. Her er der penge at spare, og der er mindre uretfaerdi­ghed.

Danmark har brug for sygeplejer­sker, og det burde de vaere glade for. Tiden er ikke til mere ballade med de småstrejke­r, der absolut intet nytter.

Det frustrerer bare os alle, og det bliver ingen mere tilfredse af.

Lars M. Tjellesen Bornholm

Det er lidt af en tilsnigels­e at kalde de unge af i dag for forkaelede. Bevares, de kan få SU, tage kviklån og købe mobiltelef­oner på kredit, men de har ingen steder at bo. Det er nu snarere deres foraeldre, jeg vil kalde forkaelede. De fik hus, bil og råd til at skeje ud på Mallorca

til grisefeste­r og litervis af sangria, og nu kan de som pensionist­er, efter at have solgt deres boliger, tage jorden rundt og ligge på stranden i Bangkok og revse de forkaelede unge. ’Tjener, to kolde mere, men ikke for dyre.’

Den generation­s største problem er, hvor meget øllet koster i Phuket, og hvor meget kan vi få ud af de offentlige kasser, mens de skjuler jeres formuer.

I fra den generation svinede jorden til i jeres jagt på velfaerd – det var forståelig­t, men med det til følge, at klimaet er ved at kvaele os og ikke mindst vores børn og børnebørn.

I lukker af for demonstran­ter og opråb. I har solgt jeres andelslejl­igheder og er millionaer­er og har ofte ikke meget tilovers for unge, som de udstødte.

’Jeg vil have’ virker til at vaere jeres ulidelige mantra.

Svenske Greta Thunberg pirkede til verdens samvittigh­ed, og der blev lyttet. Bare ikke hos jer på stranden. ’Hvad har et ungt menneske forstand på det – det har man da voksne til.’ Nej, det er de unge, man skal lytte til. Vi andre er gået til i velfaerd og rødvin – og ligegyldig­hed.

 ?? FOTO: MARCUS EMIL CHRISTENSE­N/RITZAU SCANPIX FOTO: SHUTTERSTO­CK OG TEH ENG KOON/RITZAU SCANPIX ?? Flemming Franklin Fischer revser den generation, der har svinet kloden til i sin jagt på velfaerd – det er deres skyld, at klimaet er ved at kvaele os – og ikke mindst vores børn og børnebørn.
FOTO: MARCUS EMIL CHRISTENSE­N/RITZAU SCANPIX FOTO: SHUTTERSTO­CK OG TEH ENG KOON/RITZAU SCANPIX Flemming Franklin Fischer revser den generation, der har svinet kloden til i sin jagt på velfaerd – det er deres skyld, at klimaet er ved at kvaele os – og ikke mindst vores børn og børnebørn.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark