Ekstra Bladet

DRAEBTE 11-ÅRIG PÅ VEJ EFTER PIZZA

29-ÅRIG VAR FULD: Retten kunne højst idømme tre år og 11 måneders faengsel

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Han drak øl med kammerater hele dagen på tom mave, og da han skulle lave aftensmad derhjemme, var han så fuld, at maden braendte på.

Så ville Rasmus Nordtorp Henriksen ringe efter en pizza. Men pizzabudde­t var syg, så han tog nøglerne til firmabilen og kørte fra hjemmet i Hunseby mod pizzeriaet i Maribo.

Den dårlige beslutning blev fatal. 23 april i år klokken 20.15 påkørte 29-årige Rasmus Nordtorp Henriksen den 11-årige Laerke Petersen i rabatten på Skelstrupv­ej ved Maribo. Det skete, da han var på vej hjem med den varme pizza.

Pigen og hendes lillebror var stået af deres cykler, da tømrersven­dens varebil med 85 km/t. kørte ud i graesset og ramte Laerke, der blev slynget 48 meter ud på en mark. Hun blev livsfarlig­t kvaestet og døde naeste morgen. Hendes lillebror slap med skrammer i hovedbunde­n.

Fik højeste straf

Børnenes foraeldre blev vidner til tragedien. De var ude at gå tur med familiens hund sammen med børnene og gik i venstre side af vejen, da datteren blev påkørt.

I går idømte Retten i Nykøbing Falster tømrersven­den tre år og 11 måneders faengsel, den hårdeste straf, som retten kunne give, når sagen ikke var rejst ved et naevninget­ing. Retsforman­d Christian Schrøder antydede, at retten gerne havde givet en endnu hårdere straf:

– Vi har i forbindels­e med strafudmål­ingen noteret os, at sagen er rejst som en domsmandss­ag og ikke en naevninges­ag. Så vi har vaeret begraenset til at udmåle en straf på tre år og 11 måneders faengsel.

Sagen var den første om uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder, efter at loven blev strammet i marts. Rasmus Nordtorp Henriksens promille var 2,08.

Taet på ny ulykke

Tømreren flygtede efter ulykken. Han kunne intet se gennem den knuste frontrude, så han kørte med hovedet ud af sideruden og var under flugten taet på at kollidere med en modkørende bilist, der måtte undvige.

– Jeg ved ikke, hvad det er, jeg har ramt. I mit eget hoved var det et trae. Jeg ved, at jeg er beruset, og at jeg kører i firmabilen, og at jeg risikerer at miste både mit job og mit kørekort, fortalte tømrersven­den, ifølge Ritzau, i retten.

Rasmus Nordtorp Henriksen fik frakendt kørekortet i syv år og skal betale 200.000 kr. i godtgørels­e til foraeldren­e.

– Man kan naesten ikke forestille sig en mere ubaerlig kraenkelse end den, som tiltalte har udsat dem for, sagde dommer Christian Schrøder.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Berørte beboere fra landsbyen lagde blomster på ulykkesste­det.
FOTO: PER RASMUSSEN Berørte beboere fra landsbyen lagde blomster på ulykkesste­det.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark