Ekstra Bladet

Forslaget er en blank erkendelse af, at deres mange kagefejred­e udlaending­estramning­er og ’paradigmes­kift’ ikke har virket

-

MAN KAN JO HÅBE på, at forslaget er en form for joke med dem, som DF har kaldt ’klima-tosser’. Og hvor de ikke lige har taenkt over, at de omtaler indvandrer­e som forurening. Men joken rammer i så fald dem selv.

FOR DET FØRSTE ER FORSLAGET jo en blank erkendelse af, at deres mange kagefejred­e udlaending­estramning­er og ’paradigmes­kift’ ikke har virket. For det andet udstiller forslaget den afmagt, som begge parter befinder sig i, fordi de må ty til letkøbte gimmicks for at få opmaerksom­hed. Og hvis det er ’klima-tosser’, der vil reducere CO2 med 70 procent, må et tilsvarend­e forslag om udvisninge­r jo komme fra ’udvisnings-tosser’.

FORSLAGET ER uladsiggør­ligt. Og dermed et tomt slag i luften. Og det vil derfor øge frustratio­nen blandt dem, der vil have mindre indvandrin­g til Danmark. De har tillige senest kunnet se Nye Borgerlige­s formand, Pernille Vermund, bakke på sine ellers ’ufravigeli­ge krav’ om straks at få gennemført et asylstop og udvisninge­r af udlaending­e ved første dom. Nu skal en kommende blå statsminis­ter blot love at arbejde for det i et eller andet uspecifice­ret omfang.

UANSET OM MAN går ind for lavere topskat, mindre forurening eller faerre indvandrer­e, har man krav på politikere, der ikke spilder ens tid med tosserier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark