Ekstra Bladet

Saudiarabi­sk fond køber Newcastle

-

Efter 14 år som en saerdeles udskaeldt ejer af Newcastle United har Mike Ashely solgt 100 procent af Premier League-klubben til det saudiarabi­sk konsortium Public Investment Fund.

– Vi er ekstremt stolte over at blive Newcastle Uniteds nye ejere. En af de mest berømte klubber i engelsk fodbold, udtaler Yasir Al-Rumayyan fra konsortiet.

– Vi takker for den enorme støtte, der er kommet fra Newcastles tilhaenger­e gennem årene, og vi glaeder os til at arbejde sammen med dem, siger han.

Allerede sidste år forsøgte det saudiarabi­ske konsortium, der er ledet af den statslige investerin­gsfond, Public Investment Fund, som kontroller­es af den saudiarabi­ske kronprins Mohammad bin Salman, at købe Newcastle United for godt og vel 2,6 milliarder danske kroner.

Dengang afviste Premier League handlen, fordi saudierne ikke blev betragtet som egnede ejere.

Det skyldtes blandt andet Saudi-Arabiens boykot af den Qatar-ejede tv-station beIN Sport, der har rettighede­rne til Premier League. Men efter, at SaudiArabi­en har droppet boykotten, lå vejen åben for det salg, der laenge har vaeret på vej.

Ligeledes har det skabt stor bekymring, at kronprins Mohammad bin Salman, der stod bag drabet på systemkrit­ikeren Jamal Khashoggi på konsulatet i Istanbul, nu ejer en Premier League-klub.

En meningsmål­ing foretaget af Newcastle United Supporters Trust viste ifølge Reuters, at 93,8 procent af fansene støttede handlen.

Newcastle vandt sit seneste mesterskab i 1927, mens den seneste FA Cup-titel kom i hus i 1955. Målet er at skaffe metal af nyere dato, understreg­er Amanda Staveley, der er chef for PCP Capital Partners, som er en del af investerin­gsgruppen.

pf og Ritzau

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Pierre-Emile Højbjerg ..................................... Tottenham Andreas Christense­n ............................................ Chelsea Joachim Andersen .................................... Crystal Palace Christian Nørgaard ............................................. Brentford Mathias Jensen .................................................... Brentford
Venner
Joachim Andersen, Christian Nørgaard og Andreas Christense­n er en del af landsholde­ts London-bande. nederlag i traek, og så stoppede den dårlige stime. Herlev Eagles vandt 2-1 i Isligaen på udebane i Aalborg.
FOTO: JENS DRESLING Pierre-Emile Højbjerg ..................................... Tottenham Andreas Christense­n ............................................ Chelsea Joachim Andersen .................................... Crystal Palace Christian Nørgaard ............................................. Brentford Mathias Jensen .................................................... Brentford Venner Joachim Andersen, Christian Nørgaard og Andreas Christense­n er en del af landsholde­ts London-bande. nederlag i traek, og så stoppede den dårlige stime. Herlev Eagles vandt 2-1 i Isligaen på udebane i Aalborg.
 ?? FOTO: LEE SMITH/RITZAU SCANPIX ?? Opstemte fans i Newcastle efter salget blev annonceret.
FOTO: LEE SMITH/RITZAU SCANPIX Opstemte fans i Newcastle efter salget blev annonceret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark