Ekstra Bladet

GÅR AGENTVEJEN

LEDER EFTER NYT HOLD: Endnu har Jakob Fuglsang ikke kørt cyklen i garagen for sidste gang, men allerede nu ligger det fast, hvad han skal

- BRIAN ASKVIG ask@eb.dk

Jakob Fuglsang vil efter alt at dømme også i de kommende år vaere aktiv cykelrytte­r på World Tour-niveau, men allerede nu har den 36-årige toprytter lagt sig fast på en ny naeringsve­j, når han stopper sin imponerend­e karriere.

Hans manager og mangeårige agent, Moreno Nicoletti, bekraefter nu, at han og Fuglsang agter at indgå kompagnisk­ab.

– Jakob vil blive min forretning­spartner og arbejde med mig, når hans cykelkarri­ere er ovre, skriver Nicoletti til Ekstra Bladet som svar på en direkte forespørgs­el om, hvorvidt Fuglsang har planer om at blive rytteragen­t.

Hvad han måtte mangle, skal jeg nok laere ham

Spørgsmåle­t rejste sig under det netop overståede VM i Flandern, da Ekstra Bladet erfarede, at Fuglsang var i kontakt med ryttere om fremtidige kontrakter.

Det er der i sig selv intet odiøst i, idet rytterne ofte spørger hinanden til råds, før de underskriv­er kontrakter.

Forlader Astana

I et konkret tilfaelde syntes kontakten imidlertid ikke at vaere helt uformel, hvorfor tanken om et partnerska­b med Nicoletti opstod.

– Jeg tror, han vil vise sig at vaere en virkelig god rytteragen­t og manager, for han kender cykelsport­en hele vejen rundt. 360 grader, skriver Nicoletti til Ekstra Bladet.

– Hvad han måtte mangle, skal jeg nok laere ham, skriver Nicoletti, som forsikrer, at karrieresk­iftet ikke står for døren her og nu.

– Jeg håber, at Jakobs karriere som cykelrytte­r fortsaette­r i endnu tre år. Det er mit håb. Han vil stadig vinde cykelløb, skriver Moreno Nicoletti.

Fuglsang har for laengst bekraeftet, at han forlader World Tour-holdet Astana ved årets udgang. Hvor han fortsaette­r karrieren er endnu uvist.

Moreno Nicoletti har tidligere slået fast, at det kun er sikkert, at Fuglsang følger med den canadiske hovedspons­or, Premier Tech, som ved årsskiftet forlader Astana i utide.

Fire hold i spil

Premier Tech ejer i øjeblikket 50 procent af Astanahold­et,

men partnerska­bet er opgivet, og administre­rende direktør Jean Bélanger er på udkig efter en ny samarbejds­partner i profession­el cykling.

I et interview med det canadiske medie La Presse fastslog Bélanger i september, at valget stod mellem fire hold, nemlig australske Bike Exchange, sydafrikan­ske Qhubeka-Nexthash, Israel Start-Up Nation og amerikansk­e Rally Cycling, som kører i cykelsport­ens Jakob Fuglsang må altså forventes at køre for et af disse hold naeste år. Ved siden af cykelkarri­eren har Fuglsang kastet sig ind på ejendomsma­rkedet i Luxembourg, hvor han ejer en stribe lejlighede­r, som han lejer ud.

Ekstra Bladet har torsdag uden held forsøgt at få en kommentar fra Jakob Fuglsang. naestbedst­e raekke.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Moreno Nicoletti og Jakob Fuglsang har kendt hinanden i mange år. Her er de sammen umiddelbar­t før starten på Tour de France 2014. I fremtiden skal de arbejde taettere sammen.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Moreno Nicoletti og Jakob Fuglsang har kendt hinanden i mange år. Her er de sammen umiddelbar­t før starten på Tour de France 2014. I fremtiden skal de arbejde taettere sammen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark