Ekstra Bladet

Derfor blev han frikendt

-

Selvom retten har frikendt den 46-årige familiefar for drab, tror retten ikke på alt, hvad han siger.

I modstrid med den 46åriges forklaring mener retten, at han var en del af konflikten mellem offeret, Eddie Karl-Johan Christense­n, og den 53-årige Johan Reistad på drabsaften­en, fordi han havde talt med den 53-årige om, at Eddies hund var et problem, og hvad der skulle gøres ved det.

Ville skyde hunden

Alligevel mener retten ikke, at der er tilstraekk­elig grund til at tilsidesae­tte hans forklaring, der går på, at Johan Reistad var ophidset, at der opstod et skaenderi mellem offeret og ham, og at Johan Reistad sagde, at han ville skyde Eddies hund, hvis han ikke fik den i snor.

Retten laegger til grund, at den 46-årige gik ud til Eddie Karl-Johan Christense­n og forsøgte at få tingene til at falde til ro, før Reistad

skød offeret, og at den 46-årige i chok og panik forlod stedet.

Blev aggressiv

Retten mener også, at den 46-årige, da han kom retur, først hjalp Reistad med at laegge Eddie på bålstedet, da Reistad blev aggressiv.

Den 46-årige hjalp Johan Reistad med at slette sporene efter drabet, fjerne sten fra bålstedet, lede efter projektile­r og daekke skudhuller i campingvog­nen, braende sit tøj, og han flyttede ind i den 53-åriges lejlighed i Frederiksh­avn med sin familie flere dage efter drabet.

Men retten mener ikke, at der er grundlag for at tro, at den 46-årige anså det som overvejend­e sandsynlig­t, at offeret ville blive skudt og draebt.

Tvaertimod mener retten, at han forsøgte at nedtrappe situatione­n.

Han er dog dømt for usømmelig omgang med lig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark