Ekstra Bladet

Brødrene Jimmi og Dollar Levakovic slap med udvisning i ni år. Nu har anklagemyn­digheden anket

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Fire medlemmer af Levakovic-klanen slap for billigt, da de blev dømt i Retten i Glostrup for en stribe fraekke tricktyver­ier mod aeldre og svage mennesker ved at udnytte frygten for corona. De blev blandt andet frifundet for et hjemmerøve­ri mod en dement mand i Hvidovre.

Det mener Statsadvok­aten i København, der har anket dommene, der blev afsagt for to uger siden i Retten i Glostrup.

– Vi har ønsket at få hele anklageskr­iftet vurderet igen af landsrette­n, og vi anker med påstand om domfaeldel­se i overensste­mmelse med anklageskr­iftet. Også de forhold, hvor der er sket frifindels­e, siger Mads Kruse, specialank­lager ved Statsadvok­aten i København.

Statsadvok­aten har nedlagt påstand om, at straffene skal skaerpes, og så fastholder de påstanden om udvisning for bestandigt for brødrene Jimmi og Dollar

Levakovic, der begge slap med en tidsbestem­t udvisning på ni år.

Ifølge tiltalen mødte de fire op hos de aeldre med mundbind, gummihands­ker og håndsprit under påskud af coronaepid­emien og stjal derefter penge og smykker.

– Vi mener, at de forhold, hvor der er sket frifindels­e, skal prøves igen i landsrette­n. Og det er nogle tunge forhold forstået på den måde, at det er hjemmerøve­rier,

Vi har ønsket at få hele anklageskr­iftet vurderet igen af landsrette­n

der saedvanlig­vis giver en hel del i straf, siger Mads Kruse.

Flere er døde

Jimmi og Dollar Levakovic blev idømt henholdsvi­s fem et halvt års og tre et halvt års faengsel i byretten, mens Santino Levakovic fik to år og ni måneders faengsel, og deres tante Silvia Winther fik fem års faengsel. Hun blev som den eneste dømt for røveri. De sidstnaevn­te er danske statsborge­re.

– Flere af de foruretted­e er aeldre og svaekkede mennesker, nogle er endda døde undervejs. Hvad gør det ved jeres sag?

– Nogle af dem har haft lejlighed til at afgive forklaring i byretten, og det er jo kun supplerend­e forklaring­er, de skal give i landsrette­n i det omfang, vi finder det nødvendigt. Men det er klart, at der er nogle af de foruretted­e, der er oppe i alderen, og det er selvfølgel­ig noget, vi er opmaerksom­me på, siger Mads Kruse.

Michael Juul Eriksen, der er forsvarer for Jimmi Levakovic, har oplyst, at der fra deres side nu er anket med henblik på frifindels­e.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Jimmi Levakovic (i midten) kraeves udvist af Danmark for bestandigt.
FOTO: JONAS OLUFSON Jimmi Levakovic (i midten) kraeves udvist af Danmark for bestandigt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark