Ekstra Bladet

12-årig forsøgt bortført: 60 personer afhørt

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

En 12-årig pige var på vej til skole torsdag morgen, da to personer i en rødbrun bil forsøgte at gribe fat i hende på Orenaesvej i Naestved og hive hende ind i bilen.

Det lykkedes dog pigen at slippe vaek og løbe fra stedet.

Episoden har medført en omfattende efterforsk­ning, og Sydsjaella­nds og Lolland-Falsters Politi fortaeller nu, at den ene gerningsma­nd kan have en skade i ansigtet, som han fik ved episoden. Maendene gebrokkent engelsk.

Desuden har efterforsk­ningen tilvejebra­gt flere oplysninge­r om bilen, der beskrives som rødbrun med tonede ruder. talte

Den havde formentlig en bule ved den højre forlygte.

Episoden skete torsdag morgen omkring klokken 8.10 på Orenaesvej, hvor den 12-årige pige kom kørende på cykel, da bilen holdt ind og greb fat i hende.

Politiet har blandt andet sikret videomater­iale og afsøgt området grundigt.

Kontakt politiet

– Og så har vi talt med over 60 personer, fortaeller vicepoliti­inspektør Rune Nilsson fra afdelingen for personfarl­ig kriminalit­et i Sydsjaella­nds og LollandFal­sters

Politi. Han understreg­er, at man endelig ikke må tøve med at kontakte politiet, hvis man har oplysninge­r, som man mener, at politiet kan bruge.

– Intet er for småt, og vi vil hellere have for mange oplysninge­r end for få, siger han og tilføjer, at det for eksempel kan vaere, hvis man har set eller hørt noget i relation til haendelsen, eller at man måske ligger inde med små, private mobiloptag­elser fra torsdag morgen i det område, der er tegnet op på dette kort.

Politiets mobile politistat­ion har fra morgenstun­den vaeret i området for blandt andet at skabe tryghed.

Folk på stedet

– Det er klart, at en haendelse som denne skaber stor utryghed. Derfor har vi folk på stedet, som er klar til at få en snak med alle dem, der har brug for det. Her kan man komme af med både bekymringe­r og oplysninge­r, siger Rune Dahl Nilsson.

Det er klart, at en haendelse som denne skaber stor utryghed

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark