Ekstra Bladet

Nu er hans bøddel vaek

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Andrew Ramsey er faerdig i Sønderjysk­E.

Dermed mister Sønderjysk­E en nøglefigur i klubben siden den amerikansk­e rigmand Robert Platek overtog Superliga-klubben for lidt mere end et år siden.

– Det er af personlige årsager, at han er ude nu. Vi giver ham ro for en periode, siger Sønderjysk­Es direktør Jonas Lygaard, da Ekstra Bladet spørger til situatione­n.

Jonas Lygaards udsagn indikerer, at Andrew Ramsey kan vende tilbage i en eller anden rolle. Fra kilder med indsigt i andre dele af Plateks europaeisk­e fodboldimp­erium meldes, at Andrew Ramsey skulle vaere købt ud.

Definitivt

Dermed er bruddet med Andrew Ramsey definitivt.

Den amerikansk­e dataguru Andrew Ramsey var en central person, da Robert Platek skulle føre visionen for købet af Sønderjysk­E ud i livet.

Amerikaner­en opbyggede den afdeling, som skulle knuse tal og identifice­re de helt rigtige spillere, til de tre klubber Platek havde købt – Sønderjysk­E, Casa Pia og Spezia.

Det var imidlertid ikke kun foran skaermene, at Andrew Ramsey begik sig. Han var i Haderslev for at tage bestik af klubben i løbet af foråret.

Det var Andrew Ramseys ageren, der fik sportschef Hans Jørgen Haysen til at se sig om efter et nyt job, og han var ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r en central aktør omkring den senere fyring af cheftraene­r Glen Riddershol­m.

Vaek fra rampelyset

I lighed med klubejer Robert Platek var Andrew Ramsey ikke en mand, der yndede rampelyset. Han repraesent­erede dermed også hemmelighe­dskraemmer­iet omkring planerne for klubben.

Det er aendret siden ansaettels­en af Jonas Lygaard i løbet af sommeren.

– Han var essentiel indtil min ansaettels­e, siger Sønderjysk­E-direktøren.

Med Andrew Ramseys exit åbner sig en mulighed for, at beslutning­erne kan komme endnu taettere på Haderslev.

Således er klubben nu gået på udkig efter en sportschef.

AEndrer ikke noget

– Jeg skal jo se på, hvilke kvalificer­ede personer jeg har at traekke på. Vi traekker stadig på vores centrale ressourcer, når det kommer til at scoute modstander­e og spillere.

– Det kunne godt vaere at situatione­n havde vaeret anderledes, hvis Ramsey var der, fordi der så var en ressource mere at traekke på.

– Men jeg vil godt understreg­e, at det her aendrer ikke på tilgangen til at drive en fodboldklu­b. Vi er stadig data- og analysedre­vet, fastslår Jonas Lygaard.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Den amerikansk­e dataguru Andrew Ramsey, der stod centralt i beslutning­en om at fyre Glen Riddershol­m, er faerdig i Robert Plateks klub-univers.
FOTO: LARS POULSEN Den amerikansk­e dataguru Andrew Ramsey, der stod centralt i beslutning­en om at fyre Glen Riddershol­m, er faerdig i Robert Plateks klub-univers.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark