Ekstra Bladet

JOSHUA UDE A

- FOTO: REUTERS/RITZAU SCANPIX TROELS CHRISTENSE­N Wilder er måske forudsigel­ig og knap så smart, men han slår bare så helvedes hårdt tch@eb.dk

Anthony Joshua efter nederlaget til Oleksandr Usyk, der ifølge Hans Henrik Palm sender briten ud i mørket.

Før var de tre, så blev de kortvarigt fire, og nu er de igen kun tre, der bejler til tronen i svaervaegt­sklassen med alle VM-baelter på skødet.

Efter forrige weekends storkamp, hvor ukrainske Oleksandr Usyk udboksede briten Anthony Joshua og før nattens boksebrag i Las Vegas, det tredje opgør mellem Tyson Fury og Deontay Wilder, faelder Hans Henrik Palm nemlig en knaldhård dom over Joshua.

– Der er sket noget med ’AJ’, siden han blev slået ud af Andy Ruiz for et par år siden. Han er blevet blød i både kaeben – og i hovedet generelt, og jeg tror, han er ude af billedet nu, siger den tidligere europamest­er og promotor.

Vandt relativt let

– Han tør ikke tage chancer laengere. Mod Usyk kom han ikke engang ind og slog serier. Usyk boksede genialt og udmanøvrer­ede ham reelt rent teknisk. Jeg tror ikke, at en revancheka­mp vil forløbe anderledes.

Dermed reducerer han altså antallet af bejlere med en, og søndag morgen kan det samme ske, hvis Wilder taber til Fury. Det føler Palm sig dog langt fra sikker på vil ske.

– Fury vandt relativt let sidste gang, siger han om kampen i februar sidste år, hvor briten stoppede amerikaner­en i syvende omgang.

– Men ud fra de billeder, jeg har set, ligner han ikke en, der er i absolut topform.

Hans Henrik Palm har for nylig genset klip fra den første kamp mellem de to.

Et mirakel

– Det var jo et mirakel, at Fury kom på benene igen til sidst. Han skal ikke op i ringen og blive ramt flere gange på den måde igen.

Wilder er måske forudsigel­ig og knap så smart, men han slår bare så helvedes hårdt.

– Derfor betragter jeg den kamp som helt åben.

Taenker man en duel mellem nattens vinder og Usyk frem, vil den mindre og lettere ukrainer, der har vokset sig op i svaervaegt, have den absolut største chance mod Wilder, mener Palm.

– Det vil vaere svaert for Usyk mod dem begge, fordi de er så meget større end ham, men han er en rigtig dygtig bokser, han bevaeger sig smart og passer på sig selv. Han er højrefodsb­okser og svaer at ramme.

– Han vil dog have størst chancer mod Wilder, som er mere stationaer end Fury. Fury er også så ekstremt stor, at Uzyk skal bruge rigtigt mange kraefter på at komme ind og ramme ham.

Mens han anerkender ukraineren som en rigtig dygtig bokser, tvivler han på, at østeuropae­erne kan blive det helt store, kommerciel­le hit.

Klinger ikke rigtigt

– Uzyk er jo ikke den største billetsael­ger. Det klinger ikke rigtigt. Så der vil givet vaere nogle promotorer, der virkelig håber, at ’AJ’ vinder revancheka­mpen, så han igen bringer sig i position til en kamp mod Tyson Fury.

– Det var lidt aergerligt, at vi ikke fik Fury-Joshua for et år siden, mens sidstnaevn­te stadig var på toppen.

Hvis du vil se Fury-Wilder 3, der bokses meget tidligt søndag morgen, dansk tid, kan du købe adgang på Viaplay.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark