Ekstra Bladet

Holger i paradis

– Jeg er så taet på Top 100, og det vil da vaere helt rigtigt, hvis det sker her, lyder det fra Holger Rune, der har tennis-forelsket sig i Indian Wells

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

– Jeg kan godt forstå, spillerne kalder det Tennis Paradise, lyder det begejstret fra luksusoase­n i den californis­ke ørken, hvor Holger Rune for første gang stifter bekendtska­b med den store turnering i Indian Wells, også kaldet ’den femte grand slam’.

Den 18-årige er som alle andre førstegang­sbesøgende overvaelde­t over den scene, der møder ham.

– Det er helt vildt laekkert. Det er topbaner, hvor boldene hopper naesten som på grus, og klimaet er helt genialt til tennis.

– Luften er knastør, så for sådan en som mig, der sveder meget i kamp, er det helt vildt ikke at vaere drivvåd efter en halv time på banen, lyder det fra Holger Rune, før han også lovpriser de smukke omgivelser med palmer og bjerge horisonten rundt.

Mange point

Og så har han endda fået en ’Omstigning til Paradis’ via et wildcard.

– Det havde jeg slet ikke forventet, og jeg blev helt vildt glad og beaeret. Det er meget bekraeften­de, at store kraefter i den internatio­nale tennisverd­en anerkender det arbejde, jeg laver.

Der er mange point at hente i den store turnering, og danskeren kan tage sit afgørende skridt ind i Top 100, hvis han sensatione­lt når en ottendedel­sfinale. Et scenarie, der ikke er helt umuligt med en fornuftig lodtraekni­ng.

– Jeg er så taet på nu, og det vil da vaere helt rigtigt, hvis det sker her, lyder det muntert fra Holger Rune, som fredag aften spillede sin førsterund­e-kamp mod den amerikansk­e kvalifikat­ionsspille­r Erneste Escobedo.

Ikke favorit

Forud for den kigger han dog ikke så meget på modstander­navne som på sig selv.

– Min udfordring er ikke rigtig modstander­ne, men mere det, at jeg så gerne vil gøre det godt. Det er bare det vaerste at taenke på i kamp. Så jeg prøver ikke at taenke så meget på, hvem jeg skal møde.

– Selvom jeg godt ved, at jeg ikke er favorit i denne turnering, så kender jeg mit eget niveau og ved, hvad jeg kan, når jeg tager styring og kontrol i en kamp. Det er den boble, jeg prøver at komme ind i.

Kun en centre court er større i verden end den i Indian Wells, og det er Arthur Ashe i New York, hvor han for nylig mødte verdens nummer et, Novak Djokovic. En oplevelse, der gav masser af bagage til hans videre faerd.

– Det flytter noget hele tiden at møde topspiller­ne i kamp. Jeg synes, at mine kampe mod Pablo Carreno Busta (verdens nummer 16) og Lorenzo Sonego (24) i Metz meget godt viste, at Djokovic-kampen har flyttet min fantasi taettere på virkelighe­den.

– For en ting er at tro, hvad man har niveau til, en anden ting er at maerke det. Og jeg føler helt klart, at jeg kommer taettere og taettere på at kunne slå den absolutte top, siger Holger Rune og erkender, at han som 18årig selvsagt stadig har mange ting at arbejde med.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Point-klar
Der er masser af points at hente i Indian Wells, men det kraever, at Holger Rune får en god lodtraekni­ng – og vinder sine kampe.
FOTO: RITZAU SCANPIX Point-klar Der er masser af points at hente i Indian Wells, men det kraever, at Holger Rune får en god lodtraekni­ng – og vinder sine kampe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark