Ekstra Bladet

Dansk fan: – Kan vaere, jeg sidder med dårlig smag i munden

- EMIL ANESEN emil.anesen@eb.dk

Fodboldver­denen blev ramt af noget af en nyhed, da det torsdag aften blev offentligg­jort, at den upopulaere ejer Mike Ashley havde solgt den nordengels­ke klub Newcastle til et saudiarabi­sk konsortium.

Hos journalist Thomas Gravgaard, der har daekket engelsk fodbold for Discovery i mange år og som selv er Newcastle-fan, var der både lettelse og bekymring, da igennem. ejerskifte­t

Fansene positive

gik

– Jeg taenkte mange ting. Det er jo ikke kun tanker, det er også følelser. Rent følelsesma­essigt var der lettelse over at slippe ud af det limbo, Newcastle har vaeret i så laenge, siger Thomas Gravgaard og fortsaette­r:

– Samtidig er det jo også med et tungt hjerte, fordi klubben nu tilslutter sig en gruppe af klubber, som åbenbart i bestraebel­serne på at nå til tops ikke har det moralske kompas saerlig godt indstillet.

Omkring 94 procent af Newcastle-fansene i England har i en meningsmål­ing foretaget sidste år sagt, at de er positive over for ejerskifte­t, selvom den nye ejer af mange betegnes som noget kontrovers­iel.

– De taenker i Newcastle, at så laenge dronningen trykker hånd med den saudiarabi­ske prins, og den britiske regering saelger våben til Saudi-Arabien, hvorfor er det så lige Newcastle-tilhaenger­e, der skal redde menneskere­ttigheder i Mellemøste­n?

Usikker om fremtiden

For Thomas Gravgaard selv er det svaert vide, hvad det kommer til at betyder for hans eget forhold til klubben, som han har fulgt i 25 år.

– Jeg kunne nemt blive citeret for, at jeg vender ryggen til Newcastle. Det vil jo så vaere en gratis omgang, hvis jeg privat løber rundt i stuen, når de scorer.

– Det kan også vaere, at jeg bare sidder med dårlig smag i munden, imens de bevaeger sig op igennem tabellen. Jeg har virkelig svaert ved at vurdere det, afslutter Thomas Gravgaard.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Newcastle fans jubler udenfor St James Park efter nyheden om de nye ejere kom frem.
FOTO: RITZAU SCANPIX Newcastle fans jubler udenfor St James Park efter nyheden om de nye ejere kom frem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark