Ekstra Bladet

Hvis størrelsen er vigtig

-

iPhone 13 / iPhone 13 Mini

★★★★★★

Mini henviser udelukkend­e til størrelsen ikke funktioner­ne. iPhone 13 Mini og iPhone 13 er således de sammen telefoner med undtagelse af størrelsen på skaermen samt vaegten.

Begge telefoner yder ens, når det kommer til processork­raft. Skaermkval­iteten er den samme, og du går ikke ned på fotokvalit­et.

I en stor test fra ekspertsit­et DxOMark scorer kameraet flere point end iPhone 12 og iPhone 12 Mini. Kameraets kvalitet er, lidt firkantet sagt, på niveau med kameraet i sidste års ultimative topmodel iPhone 12 Pro Max. Det er ret vildt.

Vil du i år have et endnu bedre kamera, skal du se efter iPhone 13 Pro.

Det er min techkolleg­a Lene Birkeslund, der har testet de to telefoner, og hun oplever bedre batteritid end sidste år, men savner lidt hurtigere opladning. Hverken på den kablede eller trådløse opladning, er der sket noget. Det er skuffende.

Vild med den

Lene fortaeller, at hun ’er vild med den’ med henvisning til iPhone 13 Mini, der er en kompakt telefon til enhåndsbru­g med fantastisk høj ydelse.

Det er minien du skal købe, hvis størrelsen er vigtig. Har du brug for mere skaermplad­s, men stadig er bevidst om økonomien, køber du iPhone 13.

Overordnet set er der naesten ingen forskel fra iPhone 12 og iPhone 12 Mini til iPhone 13 og iPhone 13 Mini. Du vil derfor sagtens kunne købe sidste års modeller uden at mangle noget. Hvis du vil spare. Har du sidste års model, så skal du dog ikke opgraderer.

I år får du 128 GB lagerplads. Sidste år var 64 GB startmodel­len. Selvom lagerplads­en er fordoblet, har Apple holdt priserne i ro.

Der findes ingen telefon på markedet, som kan konkurrere med iPhone 13 Mini. Ikke engang Samsung har en kompakt telefon med samme ydelse som en topmodel, der kan vaere i én hånd.

 ?? FOTO: JOHN G. PEDERSEN ?? Det kan godt vaere, at prisen er høj, men det er kvaliteten også. Den nye iPhone 13-serie er dyr, men laekker.
FOTO: JOHN G. PEDERSEN Det kan godt vaere, at prisen er høj, men det er kvaliteten også. Den nye iPhone 13-serie er dyr, men laekker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark