Ekstra Bladet

DANMARKS MEST FORHADTE BETJENT

I Ungdomshus­et lå en tung brosten tiltaenkt Bjarne Christense­n. Autonome begik haervaerk mod hans hus, og demonstran­ter sang for fuld hals ’Bjarne, du skal dø i dag’

- LAURA BONVANG Det var sgu forgaeves arbejde. Alle de mandetimer og alle de slagsmål, vi har haft derude lb@eb.dk

Vi står ved den tomme grund på Jagtvej 69. Ekstra Bladet mødes med Bjarne Christense­n for at høre om hans bog ’Store Bjarne – mennesket bag gadegenera­len’, der udkommer onsdag.

Midt i et spørgsmål bliver vi afbrudt, da cyklister kører sammen, og en kvinde ligger på cykelstien. Den 64-årige tidligere indsatsled­er saetter i løb og hopper over den betonklods, der står, hvor hovedindga­ngen til Ungdomshus­et engang var. På et splitsekun­d er han ved kvindens side.

– Vi skal have en ambulance, siger han, mens hans sidder med en arm om kvinden. Han spørger de andre involvered­e, om de er o.k.

– Sig, at vi gerne vil have den kørsel 1 (ambulance med udrykning, red.)!

Det er Bjarne Christense­n i en nøddeskal. Han har brugt 37 år af sit liv på at reagere prompte og tage styringen.

Han er en høj mand med et alvorligt ansigtsudt­ryk. Han ligner ikke en, man har lyst til at laegge sig ud med.

Det er der alligevel mange, der har gjort i årenes løb. Bjarne Christense­n blev nemlig for de autonome ansigtet på det politi, der ville rydde deres ungdomshus og ’normaliser­e’ deres fristad.

Bjarne Christense­n blev i start-nullerne leder af Beredskabs­sektionen i Københavns Politi, og i 2004 fik han til opgave at stå i spidsen for normaliser­ingen af Christiani­a.

Forgaeves kamp

Det skulle vaere denne gang, at normaliser­ingen af fristaden skulle lykkes. Det fortalte Bjarne sine folk, og han troede på, at de kunne bringe hashhandle­n på Staden ned. Det blev starten på fire år med stenkast og slagsmål.

Han så opgaven som en udfordring, og det operative miljø tiltalte ham.

Bjarne og hans folk fik godt fat. Det kunne de se, da hashpriser­ne steg, fortaeller han. Men efter fire års indsats måtte Bjarne sande, at det var en tabt kamp. Hans gaet er, at der gik politik i den.

– Jeg ville ikke gøre det igen. Lige pludselig drosler man ned, så det var sgu forgaeves arbejde. Alle de mandetimer og alle de slagsmål, vi har haft derude med risiko for, at kolleger kan komme alvorligt til skade.

 ?? ?? Bogen ’Store Bjarne – mennesket bag gadegenera­len’ er skrevet af Bjarne Christense­n og Signe Mølgaard. Den udgives af ❘mpactPress onsdag 13. oktober. Pris: 299,95 kr.
Bogen ’Store Bjarne – mennesket bag gadegenera­len’ er skrevet af Bjarne Christense­n og Signe Mølgaard. Den udgives af ❘mpactPress onsdag 13. oktober. Pris: 299,95 kr.
 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Bjarne Christense­n går lynhurtigt i aktion og rekvirerer en ambulance, da nogle cyklister midt under interviewe­t kører sammen, og en af dem kommer til skade.
FOTO: HENNING HJORTH Bjarne Christense­n går lynhurtigt i aktion og rekvirerer en ambulance, da nogle cyklister midt under interviewe­t kører sammen, og en af dem kommer til skade.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? 1. marts 2007 slog politiet til mod Ungdomshus­et på Jagtvej 69 i København.
FOTO: JENS DRESLING 1. marts 2007 slog politiet til mod Ungdomshus­et på Jagtvej 69 i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark