Ekstra Bladet

Bjarne Benlås og Lorte-Bjarne

-

Kaert barn har mange navne. Og det havde Bjarne også.

Navnet Bjarne Benlås fik han efter nytårsafte­n 19911992, hvor 18-årige Benjamin Schou under en anholdelse på Rådhusplad­sen pludselig lå livløs, efter han var blevet lagt i benlås.

– På et tidspunkt begynder rygtet at gå i autonome kredse og på Christiani­a, at det var mig, der havde lagt Benjamin i benlås, og det var mig, der havde gjort, at han lå som en grøntsag og senere døde af det, siger Bjarne.

Men Bjarne var slet ikke på arbejde den aften. Han var leder af Citypatrul­jen, og det var nogle af hans folk, der foretog anholdelse­n.

– Da det begyndte at komme frem, taenkte jeg: ’Ja, du kan godt gå ud og sige, at du slet ikke var der den dag,’ men altså. Det tog trykket fra nogle andre. Der lå så meget på mig alligevel. Jeg var den forhadte. Så skide vaere med det.

En spand lort i hovedet

Navnet Lorte-Bjarne opstod på Christiani­a.

Bjarne og hans kolleger stod blandt en stor flok mennesker.

Bjarne stod i sin indsatsuni­form med hjelm og brynje.

– Og så pludselig får jeg, uden der er nogen af os, der ser det, haeldt den her spand lort, urin og kloakvand ud over mig. Og der står jeg bare.

– I det øjeblik, jeg får det, der koger hovedet bare. Og så kigger jeg over, og i det øjeblik, jeg gør det, slår det mig: ’Lad vaere med at gå amok.’ Du vinder, politiet vinder, hvis du lader som ingenting. Og så kigger jeg bare frem og bliver stående.

– Vi vandt ikke kampen mod hashen, men lige dér vandt vi.

 ?? FOTO: PETER HOVE OLESEN ?? Politiet i gang med at rydde Pusher Street for hashboder. En kamp som Bjarne Christense­n nu ser som spild af mandetimer.
FOTO: PETER HOVE OLESEN Politiet i gang med at rydde Pusher Street for hashboder. En kamp som Bjarne Christense­n nu ser som spild af mandetimer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark