Ekstra Bladet

Nyt job hos entreprenø­r

-

Jesper Sørensen satte sig ikke med haenderne i skødet efter sit erhvervs tvungne nedlukning, men fik efter få måneder et job fire dage om ugen som ’praktisk gris’ og fikser af diverse små-opgaver hos Granly Entreprenø­rforretnin­g i Fjerritsle­v.

– Jeg ved, at flere minkavlere er sunket helt sammen og enkelte endda har kaempet med selvmordst­anker, så jeg klager ikke, selvom jeg da også selv har haft mit at kaempe med, fortaeller Jesper Sørensen, der er far til to sønner på 21 og 19 år og en datter på 15 år.

Et tomrum

– På mine fridage bruger jeg tiden på forskellig­t vedligehol­d. Det er jeg jo nødt til, indtil der saettes pris på vores ejendom, jord og minkhal på 3500 kvadratmet­er, siger Jesper Sørensen.

Han erkender, at det stikker i hjertet, hver gang han kigger på den tomme minkhal, og at han, trods sin glaede over at have jobbet i Fjerritsle­v, føler, han er i et tomrum uden rigtigt at vide, hvad fremtiden skal bringe.

– Min kone og jeg har aftalt, at vi bliver boende her, indtil børnene er flyttet hjemme fra. Vi har ikke lyst til at bo i en by og egentlig heller ikke til at blive her i al fremtid, for vores livsvaerk er jo vaek, siger Jesper Sørensen.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Aflivede 19.368 mink
Jesper Sørensen mistede sit livsvaerk for knap et år siden, da han blev beordret til at aflive alle sine mink.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Aflivede 19.368 mink Jesper Sørensen mistede sit livsvaerk for knap et år siden, da han blev beordret til at aflive alle sine mink.
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Ifølge Danmarks Statistik havde de 792 heltidsbed­rifter i Danmark med minkavl i 2019 i gennemsnit et underskud på 690.000 kroner og en gaeld på 13.3 millioner kroner pr. heltidsbed­rift.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Ifølge Danmarks Statistik havde de 792 heltidsbed­rifter i Danmark med minkavl i 2019 i gennemsnit et underskud på 690.000 kroner og en gaeld på 13.3 millioner kroner pr. heltidsbed­rift.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark