Ekstra Bladet

Libanon helt uden strøm

KAN VARE TRE DAGE:

-

Hele Libanon står uden elektricit­et, efter at landets to største elkraftvae­rker blev tvunget til at lukke ned på grund af mangel på braendsel.

Det siger en kilde taet på regeringen til nyhedsbure­auet Reuters. Der vil mangle strøm i landet i nogle dage, siger kilden.

Strømafbry­delserne understreg­er Libanons dybe økonomiske og politiske krise. Der er mangel på tillid til magthavern­e, og krisen forvaerres af rivaliseri­ng og fjendskab blandt de forskellig­e befolkning­sgrupper.

Korruption­s-skandale

En omfattende korruption­sskandale i landets energisekt­or er ved at blive efterforsk­et. Den omhandler blandt andet beskyldnin­ger om bestikkels­er for mange millioner dollar og import af dårlig olie til kraftvaerk­erne.

Den iranskstøt­tede Hizbollah-milits har indgået aftaler med Iran om olielevera­ncer, men det er i strid med USA’s sanktioner mod iranernes oliesalg.

Libanons premiermin­ister siger, at de iranske olieleveri­nger kraenker Libanons suveraenit­et.

Under en nylig parlaments­samling om krisen kom det til en lang pause, da strømmen gik på grund af landets desperate mangel på braendstof og anden energi.

Statskasse­n tom

Dermed blev det også åbenbaret, hvad der er på spil for den nye regering under ledelse af Mikati – Libanons

rigeste mand.

Landets statskasse er tom og valutaen er raslet ned i vaerdi. Over 75 procent af indbyggern­e lever under fattigdoms­graensen.

Mikati, som har tjent sine penge inden for telekommun­ikation, prøver at traekke landet ud af dets dybe krise. Han forsøger blandt andet at få aftaler i stand med Den Internatio­nale Valutafond.

Ritzau

 ?? ??
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? En kunde må bruge lyset fra mobilen til at finde vare i en libanesisk butik.
FOTO: RITZAU SCANPIX En kunde må bruge lyset fra mobilen til at finde vare i en libanesisk butik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark