Ekstra Bladet

JEG KAN SAGTENS SE PAPE SOM STATSMINIS­TER

-

Da regeringen i denne uge skulle forhandle aftalen om landbruget­s klimabidra­g på plads, var det Venstres formand Jakob EllemannJe­nsen og De Konservati­ves formand Søren Pape Poulsen, der mødte op.

Sammen forhandled­e de to partileder­e på vegne af hele blå blok. På Venstres landsmøde lørdag fremhaeved­e Venstres Ellemann det taette samarbejde med sin største rival som leder af blå blok.

Taet samarbejde

– Jeg synes, Søren Pape Poulsen er en fremragend­e politiker. Vi deler mange holdninger, og vi har et taet og tillidsful­dt samarbejde.

I meningsmål­ingerne er parløbet også taet. I den seneste Voxmeter-måling står Venstre til 14,9 procent af stemmerne, mens De Konservati­ve står til 14,5 procent.

Dermed skal der ikke flyttes mange vaelgere, før Søren Pape Poulsen pludselig vil vaere det naturlige valg til posten som lederen af opposition­en. Dermed ville Pape også blive blå bloks kandidat til statsminis­terposten.

– Kan du leve med Søren Pape Poulsen som statsminis­ter og vaere med i en konservati­v-ledet regering?

– Det er sjovt, så mange gange jeg skal svare på det spørgsmål. Det kan jeg sagtens, siger Ellemann og tilføjer:

– Jeg kunne sagtens se Søren Pape Poulsen som statsminis­ter. Jeg ser hellere mig selv som statsminis­ter. Men jeg synes, det er bedre for Danmark med en liberal end en konservati­v statsminis­ter. Det er derfor, jeg er Venstre-mand, siger Jakob Ellemann-Jensen.

På De Konservati­ves landsmøde i efteråret lukkede Søren Pape Poulsen ikke for spekulatio­nerne, da han sagde: – Der kommer en konservati­v statsminis­ter igen.

Ritzau

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark