Ekstra Bladet

DET GRÅ GULD STÅR PÅ PERRONEN OG VENTER ...

- Torben Skov Rolfsgade 154 Esbjerg

Er du 55 år, fyret fra dit job – ja, så er udsigten til et nyt job som aktiv på arbejdsmar­kedet naesten lige så umuligt som at finde en nål i en høstak.

Arbejdsgiv­erne vil kun de yngre, selvom mange brancher lige nu skriger efter arbejdskra­ft. Det betyder lang leveringst­id på nye ordrer, mindre produktion og mindre skat til staten. En uheldig samfundssk­adelig spiral, som skader vaeksten i forret

Arbejdsgiv­erne vil kun de yngre, selvom mange brancher lige nu skriger efter arbejdskra­ft

ning Danmark.

De aeldre ledige står på perronen og venter på at springe på toget. Toget er dog staerkt forsinket eller helt aflyst. En ny trepartsaf­tale mellem regeringen og arbejdsmar­kedets parter har forsøgt at løse problemet for de ledige seniorer.

Et ganske tåbeligt element i aftalen går ud på, at arbejdsgiv­ere skal tvinges til at modtage ansøgninge­r til ledige jobs, hvor ansøger har ret til ikke at oplyse alder. I enhver jobansøgni­ng angives cv, og mon ikke arbejdsgiv­er kan ’laese’ alder ud fra de informatio­ner?

Det er en vedtagelse, som skriger til himlen. Det løser ikke problemet for de mange erfarne, dygtige seniorer, som i nogle år kunne vaere en stor gevinst for virksomhed­erne.

Erfaring og viden taeller ikke det store i dag på arbejdsmar­kedet. Alder er afgørende. Det er en uheldig og sørgelig udvikling. Arbejdsgiv­ere tager grueligt fejl af det grå gulds evner og kompetence­r.

 ?? MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Arbejdsgiv­erne smider (det grå) guld på gaden, når ledige aeldre vaelges fra til jobs, mener Torben Skov.
MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK Arbejdsgiv­erne smider (det grå) guld på gaden, når ledige aeldre vaelges fra til jobs, mener Torben Skov.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark