Ekstra Bladet

Har omsat for milliarder

-

Selvom selskabern­e Copenhagen Medical – med kronprinse­ns naere ven Jeppe Handwerk i spidsen – Falck og Carelink ikke laengere skal lave naesepodni­nger, så betyder en aftale mellem dem og regionerne, at de skal vaere klar til at teste igen inden for 14 dage.

Dermed er man klar til hurtigt at svare, hvis epidemien blusser op, forsikrer Lisbet Zilmer-Johns, direktør i Styrelsen for forsynings­sikkerhed.

– Vi kan teste 100.000 med pcr-test om dagen, og der er rigeligt luft op til det loft, som situatione­n er i dag. Hvis der er en stigende epidemi, så vil man i givet fald kunne skrue op for antallet af pcr-tests.

– Hvis man får en dramatisk stigning, så har vi indgået nogle stand-by-aftaler med de private leverandør­er, så de i løbet af et par uger kan starte deres teststeder op igen, siger direktøren.

Guldkalv

Dermed kan den nu slagtede guldkalv for de tre selskaber måske genopstå. Og det vil de utvivlsomt ikke begraede.

Ifølge en optaelling, som Børsen har lavet, har selskabern­e nemlig tjent intet mindre end 5,3 milliarder kroner fra december 2020 og frem til 24. september i år på coronatest­s.

Falck sendte fakturaer til regionerne for i alt 2,6 milliarder kroner, mens Jeppe Handwerk fra Copenhagen Medical har scoret svimlende 1,8 milliarder kroner i Region Hovedstade­n.

Satsede stort

– Vi har satset stort, og derfor kunne vi også have tabt mange penge på corona. Men når vi har gjort en stor forskel, og mine kolleger har vaeret på 24/7 for at få løst det her, så har jeg sagt, og jeg siger det igen: Så har vi ingen problemer med at tjene penge, har Jeppe Handwerk tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark