Ekstra Bladet

SIDE OM SIDE SAE

ALT ER ÅBENT: For første gang i Formel 1’s nuvaerende aera er det umuligt at forudse, om Mercedes løber med titlerne eller ej

- JONAS HÜTTEL

Formel 1-fans har skreget på spaending i årevis.

Som ingeniører­ne for laengst har kastet alle kraefter efter udviklinge­n af de markant anderledes biler fra 2022-saesonen, er den endelig kommet.

Efter 15 grandprixe­r og med under en tredjedel tilbage er der dødt løb mellem 36-årige Lewis Hamilton og den 12 år yngre Max Verstappen.

To point adskiller Mercedes– og Red Bull-profilerne før Tyrkiets Grand Prix, og intet tyder på en afgørelse før saesonfina­len i december i Abu Dhabi.

Syv baner tilbage

I så fald er det første gang, siden V6-hybridmoto­rerne blev indført, at Mercedes bliver udfordret frem til saesonfina­len – og risikerer at tabe.

Taettest kom Ferraris Sebastian Vettel i 2017 og 2018, hvor Lewis Hamiltons først sikrede titlen i Mexico med tre løb tilbage i kalenderen.

Alle regimer får en ende, men om det bliver i år, at den talentfuld­e opkomling får ram på den snu og erfarne mester, er umuligt at spå om.

Fjerde motorenhed

Mesterskab­skampen forbliver lige, og de resterende syv baner favorisere­r ingen.

– Jeg tror ikke, at nogen baner skiller sig ud i samme grad som Rusland og Monza, men helt sikkert vil Mercedes vaere staerke, siger Red Bull-teamchef

Christian Horner efter de seneste to runder, hvor tyskerne har haft overtaget, og Lewis Hamilton lige har klemt sig foran i VM-duellen.

– De vandt i Tyrkiet sidste år og vil vaere staerke igen. Men i Austin bør vi vaere lige. I Brasilien og Mexico har vi altid vaeret gode.

– Vi ved ingenting om Qatar, og vi ved heller ikke det store om Jeddah, og så kommer Abu Dhabi. Du kan sige, at det er 50-50, når vi ser på, hvad der er tilbage; ene men

B bliv mot ren nok digg M Rus sen hele ke t

D mil Sam sva

 ?? FOTO: HOCH ZWEI/RITZAU SCANPIX ?? Duellen
Lewis Hamilton og Mercedes og Red Bull’s Max Verstappen kan kaempe om VM lige indtil sidste årets sidste Grand Prix.
FOTO: HOCH ZWEI/RITZAU SCANPIX Duellen Lewis Hamilton og Mercedes og Red Bull’s Max Verstappen kan kaempe om VM lige indtil sidste årets sidste Grand Prix.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark