Ekstra Bladet

Lille Haas-mirakel

- FOTO: JAN SOMMER

Som Ferrari-kører var Fernando Alonso to gange meget taet på at blive verdensmes­ter.

2016: □fter Lewis Hamiltons motor gik op i røg på vej mod en ellers sikker sejr i Malaysia, trak Nico Rosberg fra hos Mercedes. □n førsteplad­s i Japan betød, at han kunne nøjes med fire andepladse­r i traek og stadig vinde med en margin på fem point. Takket vaere en regel om dobbelte point i saesonfina­len, havde Rosberg også en chance for at vinde i 2014, men mistede den.

2012: Fernando Alonso-fans mindes også denne saeson med gru. Tre point var spanieren fra at sikre sin tredje VMtitel. Det så saerligt godt ud, da Sebastian Vettel var involveret i en episode på første omgang, som sendte ham bagerst i feltet. Men Ferraris spanier blev kun toer, og så var en sjetteplad­s rigeligt til at sikre Red Bull-stjern en endnu et mesterskab.

2010: Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Mark Webber, Lewis Hamilton, Jenson Button og Felipe Massa havde en ting til faelles i denne legendaris­ke saeson. De førte alle mesterskab­et på et tidspunkt. Føringen aendrede sig ti gange undervejs, og Vettel toppede kun en enkelt gang. □fter at have vundet det sidste løb. Takket vaere en syvendepla­ds i Abu Dhabi sluttede Alonso fire point efter.

Med en skraekkeli­g saeson, som den Haas er i gang med, må det lille team tage de små sejre undervejs, før en formentlig mere konkurrenc­edygtig bil ruller ud til 2022-saesonen.

Mirakler gradbøjes normalt, men et lille et blev leveret efter en suveraen omgang under svaere forhold fra Mick Schumacher.

For første gang i denne saeson optrådte tyskeren og teamet i kvalifikat­ionens anden runde (Q2).

Han kvalificer­ede sig til Tyrkiets Grand Prix som nummer 14, hvilket er Haas’ bedste resultat i denne saeson.

Formiddage­ns traening var våd, og tidtagning­en begyndte under fedtede forhold med dryp over Intercity Istanbul Park.

Her formåede Mick Schumacher at køre hurtigere end sin landsmand og gode ven Sebastian Vettel og gå videre på bekostning af selveste Daniel Riccardo, som for en måned triumfered­e for McLaren på Monza.

Forskellen til kollegaen Nikita Mazepin var chokerende tre sekunder, hvilket er en evighed i moderne Formel 1.

Da Carlos Sainz har taget en fjerde komplet motorenhed – en mere end det tilladte – starter Ferraris spanier bagerst og satte derfor ikke en tid i Q2.

Dermed sluttede Schumacher 14’er godt et halvt sekund fra top ti, hvilket er en mindre sensation i VF-21’eren, som har haft saesonkort til bageste startraekk­e.

Lewis Hamilton kørte hurtigste tid, men fordi Mercedes har besluttet at tage en ekstra motor med dertil hørende straf, rykkes han ti placeringe­r tilbage. Dermed starter teamkammer­aten Valtteri Bottas fra pole-position skråt foran Red Bulls Max Verstappen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark