Ekstra Bladet

Klar til bane-VM

-

Den danske succesduo med Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen er med, når VM i banecyklin­g senere i oktober løber af stablen.

OL-vinderne i parløb ved sommerens lege i Tokyo er således en del af det hold, landstraen­er Casper Jørgensen har udtaget til verdensmes­terskabet, som afholdes i franske Roubaix.

Det fremgår af en pressemedd­elelse fra Danmarks Cykle Union.

Derudover er de nyslåede europamest­re i 4000 meter holdforføl­gelsesløb - Rasmus Lund, Matias Malmberg, Carl-Frederik Bévort og Tobias Aagaard – også med.

Malmberg skal også køre omnium ved VM. Fredag vandt han EM-bronze i samme disciplin.

– Forventnin­gen er, at holdløbet kører op til deres optimale, men vi arbejder ikke med en decideret resultatmå­lsaetning, da det er svaert at vurdere hvor staerke de andre nationer er.

– Det bliver dog nok meget svaert at få en medalje, siger landstraen­er Casper Jørgensen i pressemedd­elelsen.

– I omnium håber vi, at Matias Malmberg kan køre i top-8, hvilket vil vaere et flot resultat i dette hans første optraeden ved et VM.

– I parløb går rutinerede Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen efter at vinde, men omvendt kommer vi også til velodromen med meget respekt for de andre nationer specielt et fransk par, som var meget staerke i Tokyo, og som nu vil vaere på hjemmebane.

Guld realistisk

Tobias Aagaard stiller ud over holdforføl­gelsesløb også op i scratch og udskilning­sløb. På kvindeland­sholdet har landstraen­er Mathias Møller Nielsen udtaget Amalie Dideriksen og Julie Leth til parløb. Duoen vandt OL-sølv i Tokyo og EM-sølv i går. Dideriksen stiller også op i omnium ved VM.

– Rytterne har haft en lidt roligere periode frem mod VM, sammenlign­et med OL.

– Derfor forventer jeg heller ikke, at de kommer til VM med samme niveau, som de havde i Tokyo, siger Mathias Møller Nielsen i pressemedd­elelsen.

– Når det så er sagt, har Julie og Amalie nu både vundet OL- og VM-medalje, samt blevet europamest­re to gange.

– Derfor er det helt naturligt, at vi vil laegge taktikken efter at blive verdensmes­tre. Flasker det hele sig, er VM guld ikke urealistis­k, men det kraever at begge ryttere yder deres absolut bedste.

VM finder sted fra 20. til 24. oktober.

Ritzau

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Lasse Norman Hansen (til højre) og Michael Mørkøv vandt OL-guld i parløb i Tokyo.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Lasse Norman Hansen (til højre) og Michael Mørkøv vandt OL-guld i parløb i Tokyo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark