Ekstra Bladet

CLAUS HJORT: LØKKE SKADER VENSTRE

Selvom der er løbet meget vand i stranden, siden Venstres tidligere formand Lars Løkke forlod partiet, så spøgte han stadig på partiets landsmøde

-

Tidligere formand Lars Løkke Rasmussen er elefanten i rummet, som flere medlemmer udtrykker det under Venstres 150-års jubilaeum, der blev udsat på grund af nedlukning­en sidste år.

I en lang strøm af fejring og festtaler i Jyske Bank Boxen i Herning fyldte Løkke dog intet. Trods hans position som den Vformand, der efter Anders Fogh Rasmussen har haft statsminis­terposten i laengst tid.

– Det er helt ekstraordi­naert i politisk historie, at en tidligere formand melder sig ud af partiet og vil danne sit eget – og gerne vil skade Venstre, siger Claus Hjort Frederikse­n (V).

– Hvad mener du med at skade?

Den sidder nu og pipper på en telefonpae­l på Faerøerne

– De (Løkke og Inger Støjberg, red.) vil skade Venstre ved at tage stemmer fra partiet ved valgene. Det er jo det, det går ud på, siger Hjort.

Dybt bedrøvet

Den tidligere finans-, forsvarsog beskaeftig­elsesminis­ter var en trofast støtte for Løkke i en lang årraekke. Bruddet har, siger Claus Hjort, ikke vaeret sjovt.

– Jeg er da dybt bedrøvet over det. Men nu har de truffet deres valg, de to, og så går livet jo videre, siger Claus Hjort Frederikse­n.

Derfor er der ifølge Claus

Hjort ingen grund til, at landsmødet taler om de kaotiske begivenhed­er, der førte til Løkkes fald fra formandspo­sten, og at han efterfølge­nde meldte sig ud af partiet.

Løkke blev dog naevnt indirekte fra scenen, da Jan E. Jørgensen (V) fandt en alternativ vej til at tale om ’elefanten i rummet’.

Et eventyr med landets politikere som fugle.

– Så er der en af de mest erfarne svaner, som igennem laengere tid havde fløjet lidt zigzagkurs og forvirret resten af flokken. Den sidder nu og pipper på en telefonpae­l på Faerøerne og venter på, at nogle andre fugle finder frem til mødestedet, siger Jan E. Jørgensen.

Efter talen siger han om Løkkes afgang:

– Jeg tror, at vi allesammen har det sådan, at det også er med et vist vemod. Men vi er, som vi er. Du kan ikke lave om på fortiden. Så der er kun en vej, og det er at se fremad og komme videre, siger han.

 ?? FOTO: SØREN BIDSTRUP ?? Claus Hjort (V) aergrer sig over Lars Løkkes exit.
FOTO: SØREN BIDSTRUP Claus Hjort (V) aergrer sig over Lars Løkkes exit.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Lars Løkke blev ikke naevnt i talerne, men det kan godt nok vaere, de taenker på ham.
FOTO: JENS DRESLING Lars Løkke blev ikke naevnt i talerne, men det kan godt nok vaere, de taenker på ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark