Ekstra Bladet

HJEMMEPLEJ­EN SVIGTER MINE FORAELDRE

DESPERAT DATTER ANKLAGER: Hjemmeplej­en i Albertslun­d Kommune hari den sidste måned ikke passet ordentligt på Kurt og Eva Wolff, mener hun

- MANNE SCHEEF FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN mgs@eb.dk FOTO: JONATHAN DAMSLUND FOTO: JONATHAN DAMSLUND

Gentagne dehydrerin­ger, urinvejsin­fektioner og glemt medicin.

Det er, hvad aegteparre­t Kurt Wolff på 94 år og Eva Wolff på 83 år udsaettes for af hjemmeplej­en i Albertslun­d Kommune.

Det fortaeller parrets datter Iben Tingleff.

Kurt Wolff lider af Alzheimer og Eva Wolff af demens. De har derfor besøg af hjemmeplej­en seks til otte gange dagligt. Alligevel får de ikke den hjaelp, de har brug for i kommunen.

Iben Tingleff bor i Hundested, men den seneste måned har hun brugt meget tid hos sine foraeldre i Albertslun­d, da hun flere gange har oplevet, at hjemmeplej­en svigter.

Den seneste måned er Iben Tingleff syv gange kommet hjem til sine foraeldre, hvor hun har fundet dem dehydrered­e. Én af gangene har det betydet, at hendes far måtte på hospitalet.

– Den ene gang kunne jeg se, at min far var helt svag. Han kunne ikke engang løfte et glas med vand, så jeg skyndte mig at sprøjte vand ind i munden på ham, fortaeller hun.

Hjemmeplej­en er visiteret til at hjaelpe Kurt og Eva med at drikke, så de netop ikke bliver dehydrered­e, men det sker ikke.

– Du kan ikke bare stille vand foran folk med Alzheimer og demens. Man bliver nødt til at sørge for, de får drukket, fortaeller Iben Tingleff.

Får ikke deres medicin

Ud over de syv tilfaelde med vaeskemang­el, har Ibens foraeldre haft tilsammen fire urinvejsin­fektioner samme måned.

En af gangene havde en laege kontaktet hjemmeplej­en en torsdag for at gøre opmaerksom på infektione­n, som kraever penicillin.

Da Iben om fredagen tjekker op på penicillin­en, får hun af hjemmeplej­en at vide, at de først var blevet opmaerksom­me på det fredag eftermidda­g, ’og der kan de jo ikke gøre noget ved det’.

– Jeg bliver ked af det, hver gang jeg kommer hjem til mine foraeldre og ser, at hjemmeplej­en ikke tager sig ordentligt af dem. Det gør ondt i maven på mig, fortaeller Iben Tingleff.

Og det er ikke den eneste gang, hjemmeplej­en ikke har givet Kurt og Eva deres medicin – blandt andet har hun fundet forskellig­e piller liggende på gulvet.

– Hjemmeplej­en kommer selv med de piller, mine foraeldre skal have. De er doseret efter dag og tidspunkt. Det er jo ikke raketviden­skab, siger Iben Tingleff.

40 mails

Ifølge Iben Tingleff er Albertslun­d Kommunes hjemmeplej­e traette af hendes foraeldre. De vil i hvert fald gerne sende dem på plejehjem imod deres ønske, mener hun.

– Lederne i hjemmeplej­en talte med mig om, at de ville sende min mor på plejehjem og på den måde tvinge min far til at gøre det samme, fordi han ikke vil vaere alene, fortaeller Iben Tingleff.

– Min far har selv tegnet og bygget det her hus, så han vil ikke vaek herfra, fortsaette­r hun.

Først da Iben gjorde hjemmeplej­ens ledere opmaerksom på, at det er ulovligt at tvinge folk på plejehjem mod deres vilje, stoppede samtalerne om det.

Iben Tingleff har i den seneste måned sendt omkring 40 mails til hjemmeplej­en med alle de fejl og svigt, hun har set, men lige lidt har det hjulpet.

– Jeg har lovet at passe på min mor og far, så det bliver jeg ved med, fortaeller hun.

Jeg bliver ked af det, hver gang jeg kommer hjem til mine foraeldre

 ?? ??
 ?? ?? Iben har den sidste måned skrevet 40 gange til hjemmeplej­en med fejl.
Iben har den sidste måned skrevet 40 gange til hjemmeplej­en med fejl.
 ?? ?? Eva Wolff fik ikke det genoptraen­ingsforløb, som hospitalet­s laeger havde anbefalet.
Eva Wolff fik ikke det genoptraen­ingsforløb, som hospitalet­s laeger havde anbefalet.
 ?? ?? Brug for hjaelp
Kurt Wolff på 94 har selv bygget huset i Albertslun­d.
Brug for hjaelp Kurt Wolff på 94 har selv bygget huset i Albertslun­d.
 ?? ?? Kurt Wolff og Eva Wolff har den sidste måned ikke fået den hjaelp, de har krav på.
Kurt Wolff og Eva Wolff har den sidste måned ikke fået den hjaelp, de har krav på.
 ?? ?? Iben Tingleff har i afmagt sat sedler og tavler op i huset, der skal hjaelpe hjemmehjae­lpen.
Iben Tingleff har i afmagt sat sedler og tavler op i huset, der skal hjaelpe hjemmehjae­lpen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark