Ekstra Bladet

TAESKET OG YDMYGET MED EN FLASKE

27-ÅRIG SIGTET FOR AT DELTAGE I BRUTAL VOLD

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Der er tilsynelad­ende tale om en intern afstraffel­se i bandemiljø­et, og kulminatio­nen var ganske brutal.

Søndag blev en 27-årig mand fremstille­t i grundlovsf­orhør, hvor han blev sigtet i en sag om grov vold og kidnapning. Her naegter han sig skyldig.

Den sigtede, der har anden etnisk baggrund, var iført sort dynejakke og sorte joggingbuk­ser. Han hilste venligt på sin advokat, Gitte Juul Jensen, før han tog plads i vidneskran­ken.

Episoden udspandt sig natten mellem 7. og 8. august i fjor, og ifølge sigtelsen var den 27-årige part i overfaldet sammen med to andre navngivne maend.

Bandefigur i årevis

Ekstra Bladets research viser, at den 27-årige langt fra er et ubeskrevet blad. Tvaertimod har han gjort sig bemaerket i det storkøbenh­avnske bandemiljø siden teenage-årene. På et tidspunkt var han en del af LTF-banden.

De to medsigtede har ligeledes tilknytnin­g til bandemiljø­et, ligesom også offeret har tilknytnin­g til samme miljø.

Sigtelsen beskriver, hvordan offeret om aftenen 7. august befandt sig på et vaerelse på et hotel på Amager. Her fik han ved 23-tiden et opkald, hvor man ved hjaelp af trusler tvang ham ned på hotellets p-plads.

Hvis ikke han makkede ret, ville det gå ham skidt, lød truslerne.

Tvunget ind i kassebil

Nede på p-pladsen ventede tre gerningsma­end på ham i en kassevogn, som han blev tvunget ind i. Bilen satte i gear og kørte mod en boldbane ved Søndemarks­kole

på Frederiksb­erg, og under køreturen blev offeret slået og sparket, lyder det i sigtelsen.

Fremme ved boldbanen blev manden tvunget ud af bilen, hvorefter han fik flere taesk. I sigtelsen lyder det endvidere, at gerningsma­endene kraevede, at offeret skulle begå kriminalit­et for dem.

På et tidspunkt kom nogle tilfaeldig­t forbi. Derfor tvang gerningsma­endene offeret ind i bilen igen og kørte en kort tur, hvorefter man vendte tilbage til boldbanen.

Her blev offeret atter tvunget ud af bilen og igen udsat for slag og spark. Ifølge sigtelsen kulminered­e overfaldet, da offeret blev tvunget til at saette sig på en glasflaske. Dette ydmygende forløb filmede man med en mobiltelef­on.

Herefter trak man ham ind i bilen igen. Man kørte til Frederiksb­erg Svømmehal, hvor han blev losset ud af kassebilen.

Tilbagehol­dt i to timer

I alt var offeret tilbagehol­dt i godt to timer af overfaldsm­aendene, fremgår det af sigtelsen.

Ud over volden og kraenkelse­n blev manden også frastjålet 20.000 kroner i kontanter, lyder det i sigtelsen.

Efter oplaesning af sigtelse udbad anklager Jannik Rasmussen sig dørlukning i sagen med henvisning til efterforsk­ningen. Dette ønske efterkom dommeren.

Forsvarere­n bad om navneforbu­d, hvorfor Ekstra

Bladet er afskåret fra at beskrive den sigtede og de andre, der er naevnt i sagen, yderligere.

Det kom ikke frem i retsmødets åbne del, om de to andre navngivne allerede er anholdt i sagen.

Men ved retsmødets slutning blev den 27-årige varetaegts­faengslet frem til foreløbigt 3. november.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Det var på en boldbane bag Søndermark­skolen, at manden blev udsat for vold og ydmygende behandling.
FOTO: JENS DRESLING Det var på en boldbane bag Søndermark­skolen, at manden blev udsat for vold og ydmygende behandling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark