Ekstra Bladet

Svarer på Gravesen-kritik

-

Da, der blev fløjtet til pause lørdag aften i Moldova, førte Danmark med 4-0 efter blandt andet en forrygende første halvleg af Andreas Skov Olsen.

De resterende 45 minutter blev en noget kedelig omgang uden scoringer, hvilket Thomas Gravesen, der er fodboldeks­pert og tidligere landholdss­piller, bestemt ikke var tilfreds med.

– Jeg kan ikke forstå, at når man spiller mod nogle, der er så ringe, at man ikke har lyst til at score mål uafbrudt. At man så gasser ned, som Flemming (Povlsen, red.) siger, og traeder lidt på bremsen og slapper lidt af og spiller rundt, sagde han i tv-studiet hos Kanal 5 efter kampen.

– Hvorfor prøver man ikke at skabe så mange chancer, man kan og score så mange mål, man kan? Jeg er glad for, at vi har vundet.

Jeg glaeder mig helt vildt til tirsdag. Kan naesten ikke vente, men jeg vil sgu da have mål, sagde Gravesen.

Svaert at sove

Kasper Hjulmand jokede med, at det bliver svaert at sove, da Ekstra Bladet spurgte ind til, hvad han taenkte om kritikken af anden halvleg.

Landstraen­eren var ikke enig i, at holdet ikke forsøgte at score flere mål i løbet af anden halvleg, men Hjulmand var heller ikke selv tilfreds med Danmarks praestatio­n i de sidste 45 minutter.

– Jeg er fuldstaend­ig enig i, at kvaliteten var for dårlig, lød det fra Kasper Hjulmand inden landsholde­ts traening i Helsingør i går.

– Omvendt kan jeg godt forstå psykologie­n i det. Det er helt naturligt, at man lige passer lidt på.

Sejren var allerede hjemme efter firemålsfø­ringen i pausen, og derfor kunne man taenke, at spillerne ikke havde lyst til at komme hjem fra Moldova med en skade.

– Vi ser, at vi vinder faerre dueller i løbet af anden halvleg, hvor der også er eksempler på, at man traekker sig lidt, fordi man ikke skal risikere at blive skadet, sagde Hjulmand, der dog mener, at Danmark nok skulle have vaeret på tavlen i anden halvleg.

– Jeg synes ikke, at vores spil var godt nok, og vi kunne jo nemt have scoret et par stykker. Vi havde to-tre helt åbne chancer, som vi skal score på.

Gravesen får mulighed for at se flere mål allerede i morgen, når Danmark møder Østrig i Parken.

Med en sejr sikrer Danmark sig billet til VM-slutrunden i Qatar naeste år.

ean

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark