Ekstra Bladet

Bossen erkender: Forkert beslutning

-

Som Tyrkiets Grand Prix udviklede sig, traf Mercedes-pitvaeggen den forkerte beslutning, erkendte teamchef Toto Wolff efterfølge­nde.

En tredje- eller fjerdeplad­s var inden for raekkevidd­e og dermed faerre tabte point i den uhyre taette mesterskab­skamp mod Max Verstappen. I stedet måtte den forsvarend­e mester nøjes med femteplads­en. Men det havde ikke gjort noget godt at blive ude på Istanbul Park, som Hamilton ønskede.

– Køreren er den vitale sensor på banen, som fortaeller, hvordan grebet er, men han ser ikke sig selv relativt i forhold til de andre, forklarede Wolff.

– Med 10-12 omgange igen var hans omgangstid­er stadig staerke, men pludselig forsvandt farten. Da Pérez fik sine daek ind i vinduet, tabte vi pludselig halvandet til to sekunder pr. omgang. Så vi ville have mistet den position og formentlig også til Leclerc og Gasly.

Efter Hamilton modsatte sig et tidligt pitstop, valgte teamet at køre langt og håbe på, at det blev tørt nok til slicks. Men den oprindelig­e strategi ville have givet dem muligheden for at kaempe med om podiet i stedet for at konsolider­e femteplads­en med et sent pitstop.

– I bagklogska­bens lys havde vi pittet ti omgange tidligere og kaempet på banen. Men der var mere at vinde i den anden mere dynamiske variant.

’Vi har tyk hud’

Tonen over radioen, hvor Hamilton højlydt brokkede sig, har Wolff det helt fint med.

– Vi har ingen problemer med hårde samtaler på radioen, men vi vil ikke tale sådan til Lewis, for han kører en bil med 320 km/t. Det er helt okay, vi har vaeret sammen i otte år, og vi har tyk hud.

– Vi forstår, at køreren i bilen siger tingene ligeud.

De nedslidte daek hos både Hamilton og nogle af rivalerne viste også, at der var en vis risiko for punktering.

– I kampen mod Red Bull ville det vaere en katastrofe at oversatse og udgå.

– Det var en meget, meget taet beslutning. Vi tabte otte point til Red Bull med en gridstraf, og til sidst var de glade for at tabe syv point. Det bliver taet hele vejen til slutningen, og DNF’s bliver afgørende. Det var også en del af overvejels­en, siger Mercedes-bossen.

Taet VM-kamp

Uden hjelm på og med pulsen i ro tog Lewis Hamilton situatione­n noget mere roligt.

– Vi kunne have stoppet tidligere, men der vidste vi ikke, om det blev tørt til sidst. Jeg er ikke bedrøvet over det, men var frustreret i situatione­n, sagde han og gentog sit mantra om at vinde og tabe som hold.

VM-kampen er imidlertid så taet, at hvert et point kommer til at få afgørende betydning.

Måske ender strategien i Tyrkiet med at blive altafgøren­de.

– Tiden vil vise det. Hvis jeg var blevet ude, ved man ikke, om jeg havde holdt fast i positionen, men jeg kan lide at tage risici, så det havde jeg gjort. Men vi startede 11’er med en ny motor, så det er ikke noget stort tab, siger Hamilton.

hut

 ?? FOTO: UMIT BEKTAS/RITZAU SCANPIX ?? I situatione­n var Lewis Hamilton temmelig frustreret. Han er nu seks point bag Max Verstappen, før turen går til USA. I forgrunden er det vinderen Valtteri Bottas.
FOTO: UMIT BEKTAS/RITZAU SCANPIX I situatione­n var Lewis Hamilton temmelig frustreret. Han er nu seks point bag Max Verstappen, før turen går til USA. I forgrunden er det vinderen Valtteri Bottas.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark