Ekstra Bladet

HØJDESPRIN­GER

FC København var i overhaling­sbanen i kampen om tv-seerne, men Brøndby er kommet staerkt igen

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Brøndby er dumpet ned fra tronen i Superligae­n, men på en anden front har de blå-gule generobret toppen.

Ekstra Bladet giver her overblikke­t over seerintere­ssen for alle klubber i Superligae­n, så du kan se, praecis hvor populaer din klub er.

I toppen er det opsigtsvae­kkende, at Vestegnen atter kan prale af at vaere tvseernes foretrukne klub i landets bedste fodboldrae­kke.

Selvom resultater­ne ikke har vaeret prangende efter sommerpaus­en, har tv-seerne ikke vendt mestrene ryggen.

Med et gennemsnit­ligt seertal på 136.000 i første halvdel af grundspill­et tilbageero­brer Brøndby seertronen fra FC København.

Løverne fik godt fat i seerne mod afslutning­en af sølvsaeson­en 2020, der blev afviklet i sommeren efter første coronanedl­ukning.

I slutspille­t stak FC København seermaessi­gt af fra lokalrival­erne, og selvom Brøndby set over hele saesonen var tv-seernes foretrukne, så var udviklinge­n interessan­t, fordi den holdt, da den følgende saeson blev indledt.

Seermaessi­g tandbyld

Mens Ståle Solbakkens projekt i FC København smuldrede, satte seerne sig med popcornene klar ude i stuerne, og på samme tidspunkt som nu – efter 11 runder – var FCK klart tvseernes favoritter.

FC København profitered­e dermed markant af en klart øget seerintere­sse, fordi tilskuerne ikke kunne komme på stadion.

Samtidig spillede det ind, at Løverne i denne periode slap for kampene i Discovery-regi, som efter opgøret med YouSee er blevet en seermaessi­g tandbyld.

Brøndbys sportslige optur fik aendret tendensen, og da Andreas Maxsø haevede DM-trofaeet, var de blå-gule tilbage på tronen hos tv-seerne.

En halv million seere – 492.000 – mere end FCK i slutspille­t gjorde udslaget. Løverne toppede ellers efter grundspill­et.

De to store københavne­rklubber er begunstige­t af, at de bliver foretrukke­t som part i den sene søndagskam­p på 3+, hvor der stort set altid er flest seere.

Derfor halter de øvrige klubber et godt stykke efter.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Der kan man bare se
Brøndby og Mikael Uhre er tilbage som seerfavori­t.
FOTO: LARS POULSEN Der kan man bare se Brøndby og Mikael Uhre er tilbage som seerfavori­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark