Ekstra Bladet

En million seere er forsvundet

-

Efter to saesoner med seeroptur for Superligae­n, oplever landets bedste fodboldrae­kke en maerkbar nedgang efter sommerpaus­en.

Genåbninge­n af samfundet har fået danskerne til at strømme på stadion, men den genvundne frihed koster seere i hobetal.

Mere end en million seere er vaek sammenlign­et med de første 11 runder sidste saeson.

Det er hver femte seer, der har fundet bedre ting at tage sig til.

FC København har mistet mere end en halv million seere, mens AaB’s succesdren­ge ligger 300.000 seere under saesonstar­ten sidste år.

Inden de store katastrofe­alarmer affyres, er der grund til at notere, at OL i Tokyo er blevet afviklet i sensommere­n, og det medfører altid en maetning af sportsinte­ressen.

Samtidig lider Superligae­n hårdt under den krig, der bliver udkaempet mellem Discovery og YouSee, som betyder, at Canal 9 og Eurosport 2-kampene ikke sendes hos landets største tv-distributø­r.

Isaer Eurosport 2 er ved at gå helt i sort. De ti mindst sete kampe dette efterår kommer fra Discovery – samtlige otte Eurosport 2kampe er repraesent­eret.

Opgøret er en katastrofe for Superligae­n. Discovery sender en tredjedel af kampene, men kan kun prale af hver sjette Superligas­eer – 16,4 procent. ege

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark