Ekstra Bladet

En unik gentagelse

- ANDERS STOFFER stof@eb.dk

Det hører til sjaeldenhe­derne – måske er det en europaeisk rekord. 36 år efter sin første sejr i EM for femårige travheste gentog Steen Juul triumfen.

I 1985 vandt han det prestigefu­lde løb med Granit Bangsbo – sejren blev gentaget på Åby Travet med sidste års danske derbyvinde­r Extreme.

Steen Juul angreb via det ekstra spor på inderbanen i opløbet på travbanen ved Göteborg, og så slog Extreme en af forhåndsfa­voritterne Aetos Kronos.

’Det var kanon’

– Det er fantastisk. 100 meter før målstregen havde jeg en god fornemmels­e. Jeg havde ikke brugt hestens kraefter undervejs i løbet. I første sving brugte vi lidt krudt på at holde Aetos

Kronos ude i andet spor, og derefter sparede vi kraefterne i inderbanen. Det var kanon, sagde Steen Juul til Kanal75 efter sejren.

Sejren blev så sikker, at Steen Juul ved målstregen kunne lave en sejrsgestu­s.

Med sejren skrev Steen Juul endnu et kapitel i sin fantastisk­e historie i dansk travsport. I en alder af 71 år vandt han EM-løbet for anden gang i karrieren.

Dansk travsport har ud over kusken nu også en firbenet stjerne i den internatio­nale elite, og sejren viser, at det ikke var for sjov, at Steen Juul allerede tidligt i saesonen kaldte på en plads til Extreme i det internatio­nale løb Copenhagen Cup.

Med sejren tog Extreme skridtet ind i den europaeisk­e elite. Fortsaette­lse følger – og travfans glaeder sig enormt.

 ?? FOTO: MALIN ALBINSSON/TR BILD ?? Sådan ser den seneste danske EM-vinder ud med sejrskrans­en om halsen.
FOTO: MALIN ALBINSSON/TR BILD Sådan ser den seneste danske EM-vinder ud med sejrskrans­en om halsen.
 ?? ARKIVFOTO: FINN FRANDSEN ?? En glad Steen Juul.
ARKIVFOTO: FINN FRANDSEN En glad Steen Juul.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark