Ekstra Bladet

DELTE ØRETAEVER UD

DANMARK vandt med 20 overskyden­de mål i EM-kvalen mod Faerøerne, der dog kaempede bravt i anden halvleg

-

Helt som ventet står det danske håndboldla­ndshold for kvinder med fuldt pointudbyt­te efter de første to kvalifikat­ionskampe til naeste års EM-slutrunde.

Efter torsdagens hjemmesejr over Østrig vandt Danmark kaempestor­t over Faerøerne i Torshavn.

39-19 lød de danske sejrscifre i den første officielle kvindeland­skamp nogensinde mellem de to nationer.

Afgørende for den store forskel på måltavlen var et staerkt dansk forsvarssp­il, som faeringern­e isaer i første halvleg havde mere end svaert ved at bryde igennem.

Der gik således 11 minutter, før den danske målvogter Sandra Toft måtte lade sig passere for første gang. På det tidspunkt havde Danmark scoret seks gange i den anden ende og allerede opbygget et solidt forspring.

I alt blev det blot til fem faerøske scoringer før pausen, hvor danskerne spillede koncentrer­et og med ganske få tekniske fejl.

Landstraen­er Jesper Jensen fordelte spilletide­n bredt, uden at det gik naevnevaer­digt ud over kvaliteten, og Danmark førte 18-5 efter de første 30 minutter.

– Vi leverede en første halvleg med et enormt højt koncentrat­ionsniveau. Det var en fint løst opgave, siger Jesper Jensen til TV2 Sport.

Billedet var ikke vaesentlig­t anderledes efter sidebyttet, selv om faeringern­e nu angreb med en smule større beslutsomh­ed.

Emma Friis og Simone Böhme afløste Laerke Nolsøe og Trine Østergaard på de to fløje, og der var fortsat udmaerket facon over det danske spil.

Baggrunden var billig

I forhold til den noget svingende og nervøse indsats mod Østrig vil det danske hold givetvis vaere mere tilfreds med praestatio­nen i Torshavn. Baggrunden var billig, men danskerne forfaldt stort set ikke til sjusk og sløseri. At faeringern­e fik lov at score 14 mål efter pausen må vaere det eneste kritikpunk­t efter pligtsejre­n.

– I første halvleg var virkelig vi koncentrer­ede og skarpe og holdt dem på meget få mål.

– Det var lidt traels, at vi ikke fik lukket helt af i forsvaret i anden halvleg. Til gengaeld fik vi lavet nogle gode kontramål og spillet nogle fine angreb, siger bagspiller­en Kristina Jørgensen til TV2 Sport.

EM-kvalifikat­ionen fortsaette­r til foråret, og to hold går videre fra puljen, der har Danmark og Rumaenien som klare favoritter.

Slutrunden afholdes naeste år i december i Slovenien, Nordmakedo­nien og Montenegro.

 ?? ARKIVFOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Anne Mette Hansen blev dansk topscorer med seks mål.
ARKIVFOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Anne Mette Hansen blev dansk topscorer med seks mål.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark