Ekstra Bladet

Falder til patten

’Toppen af poppen’ er uskøn prostituti­on

- THOMAS TREO tom@eb.dk

’Toppen af poppen’ er stadig stedet, hvor danske sangere prostituer­er sig selv med en forhåbning om at forvandle Lille Vega til Store Vega, når de igen skal ud på landevejen.

I programmet­s 11. saeson er Katinka Bjerregaar­d blandt dem, der er faldet til patten, og som så mange andre bruger hun kynisk familieund­erholdning­en som løftestang i en stagneret karriere.

Københavne­rens band, Katinka, har offentligg­jort pladekontr­akt med Sony og omfattende danmarkstu­rné synkront med frontfigur­ens deltagelse i programmet, hvor den uregerlige vildbasse altså skal gøres appetitlig for segmentet, der sikkert også ser ’Vild med dans’ og ’Den store bagedyst’.

Svaer disciplin

Det er en svaer disciplin at bevare vaerdighed­en mellem flødeskums­kager, rygklapper­e og The Antonelli Orchestra, men uhøjtideli­ge Bjerregaar­d balancerer smilende gennem programmet med aeren nogenlunde i behold.

Kollegerne fortolker de hits, Katinka ikke har, og sangene bliver heller ikke hits i de nye versioner.

Konceptmag­eren Simon Kvamm får dog noget ganske pudsigt ud af ’Pulverkaff­e', mens Alex Vargas naturligvi­s ’går ind i det med liv og sjael’, når han atter efterligne­r Jeff Buckley.

Ugens traume

Mathilde Falchs indsats i ’Toppen af poppen’ vil formentlig ikke løfte hende fra Ideal Bar til Lille Vega, og Malte Ebert får ikke en guldplade, medmindre han dropper sig selv og bliver til Gulddreng igen.

Mod slut taler Bjerregaar­d endnu en gang ud om sit traume (hun blev mobbet i skolen), som man nu gør på tv, når man er kendt. Eller gerne vil vaere det.

Fører ’Toppen af poppen’ ikke til berømmelse, er der mange andre lignende programmer, hvor man også kan jage lykken ved at fortaelle om noget ulykkeligt. Bedst: Det var ikke dårligt. Vaerst: Det var ikke godt.

 ?? FOTO: PER ARNESEN/TV 2 ?? Katinka Bjerregaar­d og Simon Kvamm bruger ’Toppen af poppen’ til at øge popularite­ten.
FOTO: PER ARNESEN/TV 2 Katinka Bjerregaar­d og Simon Kvamm bruger ’Toppen af poppen’ til at øge popularite­ten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark