Ekstra Bladet

Dansk Folkeforli­s

FRUSTRERED­E OPRØRERE: Desperatio­nen breder sig blandt de fremtraede­nde kraefter i Dansk Folkeparti, der er dybt utilfredse med Kristian Thulesen Dahl. Ingen står dog klar til at vaelte ham

- KRISTIAN B. LARSEN JANUS ØSTERGAARD kbl@eb.dk; jao@eb.dk

Fra mytteri til modløshed.

Sådan kan stemningen bedst beskrives i de dele af DF-toppen, der er dybt utilfredse med partiforma­nd Kristian Thulesen Dahl.

Ekstra Bladet har talt med en raekke kilder om situatione­n i partiet oven på det dramatiske årsmøde i midten af september.

Her står det klart, at opgøret mod Kristian Thulesen Dahl i den grad er svaekket. Kort og godt straekker de utilfredse DF’ere våben én efter én, mens Thulesen Dahl sidder stensikker­t på formandspo­sten.

Pia Kjaersgaar­d har offentligt fortalt, at hun ikke vil udfordre formanden. Morten Messerschm­idt er sat ud af spillet, mens han venter på en endelig dom i Meld-sagen – og det kan have lange udsigter. I byretten blev Messerschm­idt idømt seks måneders betinget faengsel for EUsvig og dokumentfa­lsk.

Opgivende og modløs

Endelig står den unge komet og EU-parlamenta­riker Peter Kofod mere og mere ’opgivende’ og ’modløs’ tilbage, lyder det fra DF-kilder. Det bemaerkes, at Kofods engagement i partiet er dalet markant efter årsmødet. Om sin egen situation i partiet lyder det kortfattet fra Peter Kofod:

’Jeg har ikke nogen kommentar, men jeg bestraeber mig selvfølgel­ig på at leve op til mine forpligtel­ser i EU-Parlamente­t og til den tillid, som vaelgerne viste mig i 2019. Dét arbejde er min helt klare førsteprio­ritet’.

Alt imens kan de utilfredse DF’ere laese den ene elendige meningsmål­ing efter den anden. Inden de har set sig om, er der kommunalva­lg 16. november, hvor partiet nemt kan ryge ind i en ordentlig vaelgerafk­lapsning.

En fremtraede­nde DF’er benytter følgende maleriske billede til at beskrive situatione­n i partiet:

– Kristian Thulesen Dahl binder alle mand til skibet, og han er klar til at kaempe, om det så ender i et forlis.

En ordentlig kaeberasle­r

Op til årsmødet i september var der ellers anderledes fut under oprørernes kedler.

Lokalforma­end for partiets fire største vaelgerfor­eninger opfordrede indtraenge­nde den tidligere partiforma­nd Pia Kjaersgaar­d til at erstatte Thulesen Dahl i en overgangsp­eriode efter kommunalva­lget.

Pia Kjaersgaar­d har ikke lagt skjul på, at det var en mulighed, som hun seriøst overvejede.

Hendes naere allierede Morten Messerschm­idt var helt med på den plan: Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var Messerschm­idt da heller ikke uvidende om lokalforma­endenes opfordring til Pia Kjaersgaar­d.

Men så ramlede alt sammen på årsmødet.

Ved et dramatiske valg til hovedbesty­relsen fik Pia Kjaersgaar­ds fjende Martin Henriksen flest stemmer af alle. Han er en af Thulesen Dahls naere allierede.

Samtidig kom Messerschm­idt og Peter Kofods forbundsfa­elle Anders Vistisen slet ikke i hovedbesty­relsen. En ordentlig kaeberasle­r til oprørerne.

Kristian Thulesen Dahl binder alle mand til skibet, og han er klar til at kaempe, om det så ender i et forlis

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark