Ekstra Bladet

STOPPER EFTER KRAENKELSE­SSAGER

SMAEKKER MED DØREN: Adm. direktør i Landbrug & Fødevarer Anne Arhnung har opsagt sin stilling på grund af uenighed om håndtering­en af kraenkelse­ssager i DanBred

- SIGNE SØGAARD siso@eb.dk

Anne Arhnung har opsagt sin stilling som administre­rende direktør i Landbrug & Fødevarer med øjeblikkel­ig virkning.

Det oplyser hun i en pressemedd­elelse ifølge TV 2.

Over for Ekstra Bladet bekraefter Landbrug & Fødevarer, at Anne Arhnung er stoppet. De har på nuvaerende tidspunkt ikke yderligere kommentare­r.

Ifølge TV 2 har Anne Arhnung opsagt sin stilling på grund af uenighed med den øverste politiske ledelse om håndtering­en af kraenkelse­ssager i DanBred.

Klar rådgivning

– Jeg har, siden denne sag kom til mit kendskab i begyndelse­n af sommeren, rådgivet Landbrug & Fødevarers øverste politiske ledelse til at handle ansvarligt ud fra det kodeks for god virksomhed­skultur, som jeg selv har stået i spidsen for at implemente­re i Landbrug og Fødevarers organisati­on.

– Der har på intet tidspunkt vaeret tvivl eller inkonsiste­ns i min ageren eller i min rådgivning om, hvordan denne sag burde have vaeret håndteret. Desvaerre har et flertal i den politisk valgte ledelse – mine arbejdsgiv­ere – ikke lyttet til mig, skriver Anne Arhnung i pressemedd­elelsen.

Uholdbart

Hun oplyser videre, at det ikke er en holdbar situation, hvorfor hun har taget konsekvens­en og opsagt sin stilling.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Anne Arhnung, men det har ikke vaeret muligt.

Landbrug & Fødevarer ejer 51 procent af DanBred, der står for svineavl og genetisk udvikling af svin.

DanBred-sagen

I sommer skrev 18 mellemlede­re i DanBred et faelles brev, hvor de klagede til bestyrelse­n over graenseove­rskridende adfaerd fra direktør Thomas Muurmann Henriksens side. Ifølge mellemlede­rne havde den nu forhenvaer­ende direktør i DanBred i årevis vaeret naergående over for yngre kvindelige kolleger ved firmafeste­r.

I første omgang fik den tidligere direktør lov til at at beholde sin toppost, efter en intern undersøgel­se viste, at der var grundlag for ’alvorlig kritik’ af hans ’uacceptabl­e adfaerd’, men i sidste ende måtte Thomas Muurmann Henriksen traekke sig fra sin post.

Efterfølge­nde blev bestyrelse­n i DanBred kastet på porten, da det blev vurderet, at der var sket fejl i den måde, bestyrelse­n i selskabet havde ageret i forbindels­e med kraenkelse­ssagerne.

Ny direktør

Desvaerre har et flertal i den politisk valgte ledelse ikke lyttet til mig

I går udnaevnte DanBred så Claus Fertin som ny direktør i stedet for Thomas Muurmann Henriksen. Claus Fertin har de seneste år har vaeret rådgiver og konsulent blandt andet hos virksomhed­er i landbrugss­ektoren.

 ?? PR-FOTO ?? Utilfreds
Anne Arhnung er utilfreds med den politiske ledelses håndtering af kraenkelse­ssager i DanBred og stopper derfor som topchef for Landbrug & Fødevarer.
PR-FOTO Utilfreds Anne Arhnung er utilfreds med den politiske ledelses håndtering af kraenkelse­ssager i DanBred og stopper derfor som topchef for Landbrug & Fødevarer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark