Ekstra Bladet

Britisk politi dropper sex-sag mod prins Andrew

- PERNILLE CHRISTENSE­N KASPER D. KOPPING pc@eb.dk; kk@eb.dk

Den største skandale i det britiske kongehus i årtier er afblaest.

På britisk grund, i hvert fald.

Metropolit­an Police, ofte kaldet Scotland Yard efter navnet på hovedkvart­eret, har således opgivet deres efterforsk­ning af sagen, hvor prins Andrew har vaeret undersøgt for seksuelle overgreb, og man vil ’ikke tage flere aktive skridt’ i den retning, skriver blandt andre The Guardian.

Det er den nu 38-årige Virginia Roberts Giuffre, der har anklaget den britiske prins for at have begået seksuelle overgreb mod hende for mere end 20 år siden.

Virginia Roberts Giuffre, som nu bor i Australien, påstår, at hun som bare 17årig blev tvunget til at have sex med prins Andrew.

Virginia Roberts Giuffre haevder også, at hun over laengere tid blev solgt til diverse seksuelle ydelser med mange maend af Jeffrey Epstein, der i sin tid sås privat med den dengang fest- og dameglade prins Andrew.

Sex med prinsen i London

Hun skulle blandt andet vaere fløjet til England, hvor hun havde sex med prins Andrew i Jeffrey Epsteins hus i London. Sex med andre maend skulle blandt andet vaere sket på Epsteins private ø Little St. James, der i folkemunde på grund af anklagerne er blevet dømt ’Syndens ø’, ’Den paedofile ø’ og ’Orgie-øen’.

Epstein blev i juli 2019 sigtet og arresteret for menneskeha­ndel og overgreb mod mindreårig­e piger, men begik selvmord i sin celle kort efter i august 2019, inden sagen kom for retten.

Virginia Guiffre kom oprindelig­t i kontakt med Epstein, da hun arbejdede som massør på Donald Trumps enorme Mar-a-Lago-ejendom i Florida.

Slipper ikke i USA

Victoria Giuffre har også anlagt en civil retssag mod prins Andrew i New York

Prins Andrew har ikke kommentere­t den droppede sag mod ham i Storbritan­nien, men har tidligere naegtet alle anklager imod sig.

Victoria Giuffre har også anlagt en civil retssag mod prins Andrew i New York. Her forsøger hun at sagsøge ham for millioner af dollars.

Prinsen, der er søn af dronning Elizabeth, har indtil 29. oktober til at svare på søgsmålet.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Prins Andrew erindrer ikke, at han nogensinde har mødt Virginia Roberts Guiffre, men her er de sammen i 2001.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Prins Andrew erindrer ikke, at han nogensinde har mødt Virginia Roberts Guiffre, men her er de sammen i 2001.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark