Ekstra Bladet

- VI HAR HAM

Anklager i Madeleine McCann-sagen føler sig sikker på, at den paedofile Christian Brückner står bag drabet på den lille pige tilbage i 2007

- SAAD AHMAD saad@eb.dk

– Vi er overbevist­e om, at vi har manden, der tog og draebte hende.

Sådan lyder ordene fra den tyske anklager Hans Christian Wolters i drabssagen om Madeleine McCann. Han er nemlig overbevist om, at sexforbryd­eren Christian Brückner er manden, der myrdede Madeleine.

Det forklarer anklageren i et laengere interview med The Mirror.

Wolters fortaeller ifølge det britiske medie, at anklagemyn­digheden har beviser nok til at rejse tiltale imod sexforbryd­eren, og man håber på at få afsluttet sagen til naeste år.

Sidder bag tremmer

På nuvaerende tidspunkt sidder Brückner bag tremmer for flere lovovertra­edelser. Han er tidligere dømt for et seksuelt overgreb på en seksårig pige og for at have blottet sig for et andet barn.

Det handler ikke kun om at tiltale ham. Vi vil anklage ham på baggrund af det bedst mulige bevismater­iale

I øjeblikket benytter anklagemyn­digheden tiden til at samle det bedste mulige bevismater­iale, før de bringes for retten.

– Det handler ikke kun om at tiltale ham (Christian Brückner, red.). Vi vil anklage ham på baggrund af det bedst mulige bevismater­iale, lyder ordene fra anklageren.

Ingen beviser for døden

Anklagerne i sagen indrømmer dog, at man ikke har nogen beviser for, at Madeleine er afgået ved døden, selv om myndighede­rne i Braunschwe­ig har gjort det klart over for de pårørende, at Madeleine ikke laengere er i live – det havde man efter sigende nok beviser til at kunne konstatere.

Men Wolters er dog stadig overbevist om, at man har fundet frem til gerningsma­nden.

Madeleine var tre år, da hun forsvandt fra en ferielejli­ghed på Ocean Club i Portugal tilbage i 2007.

I bevismater­ialet undersøges en såkaldt tilståelse, som Brückner gav til en kammerat. Derefter har efterforsk­ere fundet frem til, at Brückner befandt sig på Ocean Club, da Madeleine forsvandt.

Brückner boede også i en autocamper naer Praia da Luz – hvor Ocean Club har beliggenhe­d – da Madeleine forsvandt, og siden juni 2020 har han vaeret mistaenkt i sagen.

Intet videnskabe­ligt

– Det er omstaendig­hedsbevise­r. Vi har ingen videnskabe­lig dokumentat­ion. Hvis vi havde en video af handlingen eller et billede af Madeleines død med Brückner på kameraet, havde vi ikke vaeret nødt til at foretage en offentlig appel. Men vi har kun omstaendig­heder, fortaeller Wolters.

Trods omstaendig­hederne er anklageren 100 procent sikker på, at Brückner står bag mordet.

– Vi har ingen krop og intet dna, men vi har andre beviser. Baseret på de beviser, vi har, fører det til ingen anden konklusion, siger Wolters.

 ?? FOTO: HANDOUT/RITZAU SCANPIX ?? Gådefuld forsvinden
Den dengang treårige Madeleine McCann forsvandt tilbage i 2007 fra sin families ferielejli­ghed i portugal.
FOTO: HANDOUT/RITZAU SCANPIX Gådefuld forsvinden Den dengang treårige Madeleine McCann forsvandt tilbage i 2007 fra sin families ferielejli­ghed i portugal.
 ?? FOTO: BARCROFT MEDIA ?? Eftersøgni­ngen af Madeleine er gang på gang blevet genoptaget. Her leder politi efter liget i 2014 efter nye spor i sagen.
FOTO: BARCROFT MEDIA Eftersøgni­ngen af Madeleine er gang på gang blevet genoptaget. Her leder politi efter liget i 2014 efter nye spor i sagen.
 ?? FOTO: CAMERA PRESS ?? The Ocean Club hvorfra Madeleine forsvandt i 2007.
FOTO: CAMERA PRESS The Ocean Club hvorfra Madeleine forsvandt i 2007.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark