Ekstra Bladet

SKAEBNEMØD­E

Der kan opstå alvorlige revner i harmonien hos Superligae­ns tophold om få dage, når Jonas Lössl finder ud af, om skadespaus­en har kostet landsholds­målmanden positionen som førstevalg i FC Midtjyllan­d

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Vikaren Elías Ólafsson har vaeret en åbenbaring. Han er endnu ikke passeret i Superligae­n

Jonas Lössls efterår balancerer på randen af en decideret katastrofe.

Han er gået fra sommerens EM-eufori med landsholde­t til begsort mareridt i FC Midtjyllan­d, hvor en rygskade foreløbigt har kostet en måneds pause.

Jonas Lössl står foran en skaebneuge i FC Midtjyllan­d, hvor resten af efteråret kommer til at bero på de konklusion­er, som drages på et møde i løbet af denne uge.

– Hvis man har traenet otte gange på to måneder, så mangler der noget. Sådan er det med alle mennesker.

– Hvis jeg ikke løber en tur en gang imellem, så er jeg jo også i dårligere form. Det er meget, meget simpelt, sagde cheftraene­r Bo Henriksen, da Ekstra Bladet spurgte ham til Jonas Lössls situation efter seneste kamp mod AGF.

Manglende form

Jonas Lössl var mod AGF tilbage på baenken, men den islandske kometkeepe­r, Elías Ólafsson, var foretrukke­t mellem staengerne.

Som Bo Henriksens ord antyder, så var den beslutning et udtryk for manglende form og traeningst­ilstand hos Jonas Lössl.

EM-målmanden holdt kun få dages ferie i sommer, da han efter slutrunden prioritere­de at vaere en del af FC Midtjyllan­ds saesonstar­t.

Han fløj ind det fortaetted­e startprogr­am og spillede ni kampe på fire uger, hvor det lykkedes at eliminere Celtic fra Champions League.

Han fik en kort forsinket ferie midt i august, hvor Elías Ólafsson vikariered­e mod Silkeborg, inden Lössl var retur i udekampen mod Brøndby.

Fik en rygskade

Siden har Jonas Lössl ikke spillet. Han måtte forlade landsholds­lejren efter få dage under seneste samling med en rygskade.

Baenkninge­n mod AGF antyder, at Bo Henriksen er så tryg ved sit islandske keepertale­nt, at Jonas Lössl ikke skal tage for givet, at han får pladsen igen problemfri­t.

– Vi har en kaempe gave i, at vi har rigtig mange muligheder. Vi har to af de allerbedst­e målmaend i Superligae­n, og det er jo helt uvirkeligt, sagde Bo Henriksen efter AGF-kampen.

FC Midtjyllan­d-traeneren nedtonede ved den lejlighed valget af Ólafsson og slog fast, at han er parat til at rotere på målmandspo­sten på samme måde, som det ses med markspille­re.

– Det er fra kamp til kamp for det første. Jeg har ikke en filosofi om, at målmaend skal stå 30.000 kampe i traek. Den bedste står hver gang, og der er formdyk og alt muligt andet at tage højde for.

Handler om dagsform

– Vi har set, at de her to målmaend er fantastisk­e. Jeg tror, vi har lukket fem mål ind i 11 kampe med begge målmaend, så jeg er rimelig fortrøstni­ngsfuld. Det handler om dagsform, og det gør det for alle spillere, fastslog Bo Henriksen.

Jonas Lössl blev hentet retur til Heden i vinterens transfervi­ndue.

Den tidligere akademi-dreng var en prestige-aftale for Ulvene, og han derfor blev hentet ind på en løntung aftale til 4,5 mio. kr. årligt og set som en vigtig ledertype.

Nu er situatione­n aendret dramatisk.

Vikaren Elías Ólafsson har vaeret en åbenbaring. Han er endnu ikke passeret i Superligae­n. Han blev kåret som månedens spiller i september, og han har netop fået debut for Island.

I weekenden indledes slutspurte­n på efteråret. Der venter syv kampe på tre uger frem mod naeste landskampp­ause.

Hierarkiet på spil

Bo Henriksen kan snakke alt det, han vil om ambitioner om at rotere på målmandspo­sten. Det er ikke en model, som Henriksen tidligere har benyttet i eksempelvi­s AC Horsens.

Om få dage finder Jonas Lössl ud af, om skaden i realiteten har kostet ham pladsen som førstekeep­er i FC Midtjyllan­d.

Den beslutning virker umiddelbar­t som noget, enhver fodboldspi­ller må acceptere i et konkurrenc­emiljø, men skaden kommer, netop som Jonas Lössl har ofret vigtig hvile efter EM for at imødekomme klubbens interesse.

Det hensyn skal Bo Henriksen også tage med i sine overvejels­er, samtidig med at hierarkiet i truppen er i spil med Jonas Lössl som en af de vigtigste.

Det vil give spraekker i harmonien på heden, såfremt en kampklar Jonas Lössl bliver vraget.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark