Ekstra Bladet

’Det er helt fortjent’

-

Hvis man spørger i Danmark eller i Leicester, er det nok de faerreste, der er i tvivl om, at Kasper Schmeichel tilhører den eksklusive klub af verdens bedste målmaend.

Og efter et år, der har budt på en EM-semifinale, en FA Cup-triumf og en enestående suveraen VMkval med foreløbigt syv ’clean sheets’, er den danske landsholds­keeper da også med i kapløbet om at blive kåret som årets målmand, når Ballon d’Or-skal uddeles.

En haeder, der gør indtryk på målmanden.

Hårdt arbejde

– Det er kaempestor aere at blive nomineret. Det er kulminatio­nen på mange, mange timers hårdt arbejde.

– Jeg føler selv, at jeg spiller på et højt niveau og har gjort det i mange år. Jeg har vaeret meget stabil, og det har altid vaeret et mål på de hold, jeg har spillet på, lyder det fra Kasper Schmeichel, som ikke føler behov for at vaere manden i rampelyset.

– Det handler om at vaere sikker og ikke alt for iøjnefalde­nde og at skabe ro og tryghed. Så det er dejligt at blive nomineret på den liste.

Kasper Hjulmand fortaeller gerne, at han ikke er den store fan af individuel­le priser, men i tilfaeldet Schmeichel er haederen på sin plads, medgiver landstraen­eren.

– En af grundene til, at vi ligger, hvor vi gør, er, at

Kasper giver den ro, sikkerhed og kvalitet, der gør, at der er noget at bygge på, roser Hjulmand, der understreg­er, at Kasper Schmeichel­s betydning for landsholde­t ikke skal undervurde­res i lyset af den helt suveraene stime i VM-kvalen.

Ro og sikkerhed

– Der har måske ikke vaeret brug for så mange store redninger i denne kvalifikat­ion, men den ro og sikkerhed, han udstråler, er vigtig, siger han og peger på målmandens egenskaber som leder.

En af grundene til, at vi ligger, hvor vi gør, er, at Kasper giver den ro, sikkerhed og kvalitet, der gør, at der er noget at bygge på

– Under corona, hvor der ikke var nogen tilskuere på tribunerne, har man også kunnet høre, hvor meget han arbejder med de andre. Det er bare en kvalitetss­piller, og det er helt fortjent, at han er på den liste.

Kampen om at vinde kåringen bliver mindst lige så vanskelig som VM-braget mod Østrig.

Således er Kasper Schmeichel oppe mod navne som Gianluigi Donnarumma, Thibaut Courtois og Manuel Neuer.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Kasper Hjulmand giver Kasper Schmeichel en kaempe krammer efter kampen mod Tjekkiet i Baku.
FOTO: LARS POULSEN Kasper Hjulmand giver Kasper Schmeichel en kaempe krammer efter kampen mod Tjekkiet i Baku.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark