Ekstra Bladet

TRUP-SAMMENSAET­NING

-

Jeg vil kalde det en kalkuleret risiko. Vi har en trup, der ser vanvittig spaendende ud, og vi kunne sagtens have solgt spillere i det overståede transfervi­ndue. Vi valgte at lade vaere, fordi vi gerne vil raekke ud efter sportslig succes, da vi mener, vi har truppen til at blande os i toppen i denne saeson

Thomas Baelum, 27. sept. 2021

Det er paradoksal­t, at AaB spiser kirsebaer med de store i en saeson, hvor Lucas Andersen har ligget på behandling­sbriksen, og Oscar Hiljemark har lagt støvlerne helt på hylden.

Sidste saeson opstod der et ’lederskabs­vakuum’, da AaB-spillerne konstant kiggede over skuldrene for at få øje på, hvornår mon Lucas Andersen og Oscar Hiljemark fra toppen af hierarkiet var spilleklar igen.

Denne saeson har typer som Rasmus Thelander, Mathias Ross og ❘ver Fossum vaeret tvunget til at tage taktstokke­n – og det har de løst forbilledl­igt.

Økonomisk hak

AaB afstod desuden fra store spillersal­g i sommer. Også fordi markedet ikke stillede de ønskede salgssumme­r i udsigt. Derfor tager AaB et økonomisk hak for til gengaeld at kunne stille op med profiler som Jacob Rinne, Mathias Ross og ❘ver Fossum.

❘nge André Olsen og co. betaler med andre ord ved kasse et for at raekke ud efter medaljer og tv- og praemiepen­ge.

Det er bemaerkels­esvaerdigt at se, hvordan saerligt ❘ver Fossum har fundet sig til rette i Cifuentes’ system. Også Daniel Granli og Pedro Ferreira er genopstand­ne.

AaB-holdet virker komplet, hvis ellers Milan Makaric fortsaette­r de takter, som serberen har vist de seneste runder.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Iver Fossum kandiderer kraftigt til titlen som efterårets profil i Superligae­n.
FOTO: ERNST VAN NORDE Iver Fossum kandiderer kraftigt til titlen som efterårets profil i Superligae­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark