Ekstra Bladet

’SÅ SLOG DET KLIK FOR HAM’

Andreas Cornelius spillede en enkelt saeson sammen med Christian Poulsen. Han husker ham som en rigtig god spiller, men taenker også tilbage på en episode i 2014

- KENNETH BEYER kbs@eb.dk

På landsholde­t er Christian Poulsen blevet ansat som assistentt­raener. Han bliver dermed genforenet med blandt andre Andreas Cornelius.

I Poulsens sidste saeson som aktiv spillede han i 2014/2015 for FCK, hvor Cornelius også var i truppen. Den nuvaerende landsholds­og Trabzonspo­r-angriber husker blandt andet tilbage på en episode med Poulsen i november 2014 ude mod FC Nordsjaell­and.

– Han er stille og rolig og en lidt følsom gut, men når kampen startede, spiste han en forvandlin­gskugle, og så slog det klik for ham.

– Han blev benhård. Jeg husker ham også for en lidt uheldig situation, hvor han hakkede Emiliano Marcondes fra FC Nordsjaell­and ned og fik rødt kort. Men den har jeg taget med ham, og han har undskyldt, siger Cornelius og griner til DR.

Angriberen påpeger desuden, at Poulsen var en rigtig god spiller, der var vigtig.

Cornelius husker Christian Poulsen som en benhård spiller på banen. Foto: Lars Poulsen

Den nuvaerende assistentt­raener på landsholde­t fortaeller til DR, at han har naevnt for de unge spillere, at hvis de har set billeder af ham på banen, så er han en anden type uden for banen.

Christian Poulsen, der primaert gjorde sig på den defensive midtbane, fik seks røde kort i hele 473 klubkampe i karrieren ifølge Transferma­rkt. Opgørelsen går tilbage til år 2000.

Rødt mod Sverige

Kun to af dem faldt som direkte røde kort. Det ene mod Nordsjaell­and og det andet mod Dortmund i UEFA Cuppen i 2001.

På landsholde­t blev det til et rødt kort i 92 kampe ifølge DBU, da han slog Markus Rosenberg i maven mod Sverige i 2007 ved stillingen 3-3. Danmark blev efterfølge­nde taberdømt, da en tilskuer overfaldt dommer Herbert Fandel.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Til højre i billedet tager Andreas Cornelius sig til hovedet, da Christian Poulsen bliver praesenter­et for det røde kort i 2014 i Farum.
FOTO: JENS DRESLING Til højre i billedet tager Andreas Cornelius sig til hovedet, da Christian Poulsen bliver praesenter­et for det røde kort i 2014 i Farum.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark