Ekstra Bladet

Potentiell­e redningsma­end traener igen i Barcelona

-

FC Barcelona har i mange år haft skraemmend­e styrker i angrebet, men i øjeblikket står det sløjt til.

Derfor var det opløftende for klubbens fans at klikke sig ind på klubbens hjemmeside i går.

Her kunne Barcelona fortaelle, at de to angribere Sergio Agüero og Ousmane Dembélé var tilbage på traeningsb­anen sammen med holdkammer­aterne – uden dog at deltage fuldt ud.

Barcelona har i en ikke så fjern fortid vaeret det klart mest scorende hold i spansk fodbold, fordi folk som Lionel Messi og Luis Suarez har vaeret flittige foran kassen.

Men ingen af dem er laengere i klubben, og ingen andre har vist sig som den oplagte arvtager til rollen som effektiv målscorer. Blandt andet derfor har Barcelona virket blodfattig­e i offensiven hidtil i saesonen.

Flere skadede

Den spanske storklub har scoret 11 mål i syv kampe i den hjemlige liga. Det er 11 faerre end førerholde­t Real Madrid, der har spillet otte kampe. Memphis Depay har scoret tre mål for Barcelona - seks faerre end Real Madrids Karim Benzema.

Sergio Agüero, der i et årti har scoret mål på samlebånd i Manchester City, blev hentet til Catalonien i løbet af sommeren, men han har endnu ikke vaeret i kamp. Han blev skadet under sommerens forberedel­ser til denne saeson.

Ousmane Dembélé kom til skade, da han tørnede ud for Frankrig under sommerens EM-slutrunde. Han blev senere opereret og har ikke vaeret i spil i denne saeson.

Lange udsigter

Barcelona har generelt vaeret hårdt ramt af skader på de forreste positioner efter sommerpaus­en. Stortalent­et Ansu Fati er først for nylig vendt tilbage fra en skade, mens der er laengere udsigter til danske Martin Braithwait­es comeback.

Den danske landsholds­spiller kom til skade i slutningen af august og blev nogle uger senere opereret. Han har ikke spillet siden.

Barcelona ligger på niendeplad­sen i La Liga.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark