Ekstra Bladet

Abdicerer sigøjnerko­ngen!

-

11 opslidende omgange, hvor begge boksere var rystede, skulle 33-årige Tyson Fury bruge på at sende den to år aeldre amerikaner Deontay Wilder i gulvet og forsvare sit verdensmes­terskab hos forbundet WBC.

Mens bokseverde­nen spekulerer i, hvilken modstander, der venter ’The Gypsy King’, naeste gang, har hovedperso­nen travlt med at feste i Las Vegas.

For fans og promotor lyder ukrainske Oleksandr Usyk som det oplagte bud.

Det vil give Fury muligheden for at vinde de øvrige baelter i svaervaegt­sklassen og cementere sit navn som en af sportens største. Alternativ­t en kamp mod sin landsmand, Anthony Joshua, som i september tabte WBA-, IBF-, WBO- og IBO-baelterne til ukraineren.

– Jeg så ham gerne mod Anthony Joshua. Jeg så ham også gerne mod Usyk for at se, hvordan den kamp ville gå, skriver Sky Sports bokseekspe­rt Carl Froch i en klumme.

’Enestående afslutning’

Briten, som sluttede sin karriere i 2014, efter at have vundet revancheka­mpen mod Mikkel Kessler og siden to opgør mod George Groves, forudser imidlertid en anden variant.

– Jeg ville slet ikke blive overrasket, hvis han stoppede karrieren. Det afhaenger af, hvor meget han elsker sporten, og hvor meget han ønsker at traede derind og gøre det hele igen. Hvis Fury siger; ’jeg har gjort min del, og nu er jeg faerdig’, vil jeg ikke blive overrasket, skriver Froch.

Under alle omstaendig­heder forventer han ikke en beslutning nu og her.

– Hvis jeg saetter mig selv i Furys sko, er det sidste, han ønsker lige nu at tale om, hvem han skal møde naeste gang.

– Jeg bliver ikke overrasket, hvis han har det ene øje på pension.

Samtidig hylder Froch sin landsmands praestatio­n i weekendens brag.

– Fury kalder sig selv sigøjnerko­ngen, og han virkelig en konge. Han er kongen af svaervaegt­sklassen. Praestatio­nen var noget saerligt. Den var fantastisk. Afslutning­en var enestående. hut

 ?? FOTO: ETHAN MILLER/RITZAU SCANPIX ?? Titelkampe­n var dramatisk og gik naesten tiden ud.
FOTO: ETHAN MILLER/RITZAU SCANPIX Titelkampe­n var dramatisk og gik naesten tiden ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark