Ekstra Bladet

SKAERPET STRAF TIL BRITTA NIELSENS BØRN

Idømmes hver et halvt år mere, end de fik i byretten

-

Svindeldøm­te Britta Nielsens tre voksne børn idømmes mellem to og fire års ubetinget faengsel i Østre Landsret for at have fået del i millioner fra svindlen.

Samina Hayat er idømt fire års faengsel. Jimmy Hayat får tre års faengsel, mens Jamilla Hayat får den mildeste straf på to års faengsel.

Dermed idømmer landsrette­n de tre børn hver et halvt år mere, end de fik i byretten.

Mente at det var en arv

Britta Nielsen svindlede sig igennem en årraekke til 117 millioner kroner i Socialstyr­elsen. Cirka 51 millioner kroner gik til hendes børn, døtrene 37-årige Jamilla Hayat og 34-årige Samina Hayat og sønnen 41-årige Jimmy Hayat.

Retten i Glostrup idømte i juli sidste år de tre børn faengselss­traffe for groft haeleri.

Den fandt det bevist, at børnene måtte have indset, at det var sandsynlig­t, at vaerdierne stammede fra et kriminelt forhold, og havde accepteret det.

Børnene har forklaret, at de troede, pengene blandt andet kom fra den arv, som faderen efterlod ved sin død i 2005. Den arv var dog kun på 290.000 kroner.

Den forklaring godtog byretten ikke, og det gør landsrette­n heller ikke, siger retsforman­d Julie Arnht Jørgensen, da hun laeser dommen op.

Ingen af børnene var mødt op i retten. De har naegtet sig skyldige.

Landsrette­n mener, at børnene har haft det ’fornødne forsaet’ – i hvert fald et ’indvilgels­esforsaet’.

Det skyldes blandt andet omfanget af bedragerie­t og de penge, som børnene har fået del i.

Heste og dyre biler

Desuden har landsrette­n lagt vaegt på sagens grovhed, den lange gerningspe­riode samt den personlige vinding, som de hver isaer har opnået – direkte eller indirekte – ved svindlen. Det er det, der har medført skaerpede straffe, siger retsforman­den.

Millionern­e, der blev overført fra Britta Nielsen til de tre børn, gik til alt fra vaerdifuld­e heste og dyre biler til grunde i Sydafrika.

Efter domsafsige­lsen siger anklageren, at landsrette­n har lagt sig op af den begrundels­e, som anklagemyn­digheden har gjort gaeldende.

Det betyder, at børnene må have indset risikoen for, at pengene kom fra noget strafbart – og at de også har accepteret, at det forholdt sig sådan, siger anklageren.

For anklagemyn­digheden slutter sagen her. Men Jan Schneider, der er forsvarer for Jimmy Hayat, siger, at de nu vil undersøge, om der er grundlag for at tage sagen videre til Højesteret.

 ?? FOTO: OLE STEEN, DISCOVERY NETWORKS DANMARK ?? Jimmy Hayat, Samina Hayat og Jamilla Hayat blev idømt faengselss­traffe for groft haeleri.
FOTO: OLE STEEN, DISCOVERY NETWORKS DANMARK Jimmy Hayat, Samina Hayat og Jamilla Hayat blev idømt faengselss­traffe for groft haeleri.
 ?? FOTO: OLE STEEN ?? 18. februar 2020 blev Britta Nielsen idømt seks et halvt års faengsel for at have svindlet for 117 millioner kroner.
FOTO: OLE STEEN 18. februar 2020 blev Britta Nielsen idømt seks et halvt års faengsel for at have svindlet for 117 millioner kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark