Ekstra Bladet

JEG MÅTTE UD AF DET

Fortaeller om bruddet i ny bog

- ANNE-METTE GREGERS SIMMEL amgr@eb.dk

’Det var en skør aften. Den var et udråbstegn, en slutning. Casper og jeg gik hjem hver for sig.’

Iben Hjejle taler om sin 40-års fødselsdag­sfest i marts 2011. Det gør hun i erindrings­bogen ’En gylden korkprop’, hvor ikke mindst hendes otte år sammen med Casper Christense­n fylder en del.

Op gennem 00’erne var hun og Casper Christense­n et af Danmarks mest kendte kendispar – nummer to efter kronprinsp­arret. Ikke mindst i kraft af tv-serien ’Klovn’.

Overfladen var glamourøs. Men bag den var to meget forskellig­e mennesker. Iben, der ønskede et trygt, roligt liv uden konstant at have pressen i haelene, og Casper, der ifølge bogen ønskede, at hver dag skulle indeholde mindst én større forvandlin­g.

’At leve sammen med sådan et menneske i otte år var for mig i bedste fald anstrengen­de, i vaerste fald ødelaeggen­de,’ hedder det i bogen, hvor hun ikke laegger skjul på, at det var hende, der ønskede at stoppe forholdet.

Allerede da hun inviterede til fest, vidste hun, at det var slut. Men udadtil skulle de på det tidspunkt fortsat forestille at vaere kaerester, forklarer hun.

Skilsmisse­turen

Beslutning­en om at afslutte forholdet tog hun reelt under en luksustur til Los Angeles året inden. Den voldsomme luksus i et lejet palae med kaempebile­r, medbragt barnepige og Caspers personlige assistent (Isabel Friis Mikkelsen, som Casper i dag er gift med, red.) førte til et kaempeskae­nderi.

’Det kom til at stå lysende klart for mig, at det var forbi. Der var ingen plads til mig den i nye type iscenesaet­telse, som Casper bevaegede sig imod,’ skriver hun.

Hjemme igen bestemte de sig for at gå i parterapi og saelge deres hus i Vaerløse.

I den forbindels­e rykkede Iben ind i en venindes lejlighed. Efter festen havde parret endnu en parterapi-session. Her fik Iben sagt, at Caspers ønsker for fremtiden så meget anderledes ud end hendes, og at hun derfor ikke troede, de skulle videre sammen. Noget, der ifølge bogen kom helt bag på ham.

Elskede virkelig hinanden

Casper Christense­n og Iben Hjelje laerte hinanden at kende i 2002 under arbejdet med tv-serien ’Langt fra Las Vegas’, og samarbejde­t udviklede sig til kaerlighed. Men selv om den brast – og ikke alt var en dans på roser i forholdet – tøver hun i dag ikke med at rose sin tidligere kaereste:

’Vi elskede virkelig hinanden,’ skriver hun og fremhaever, at han rent arbejdsmae­ssigt har formået at udfordre hende i en grad, som de faerreste har vaeret i stand til.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få en kommentat fra Casper Christense­n

’Det kom til at stå lysende klart for mig, at det var forbi’

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT/RITZAU SCANPIX ?? Iben Hjejle og Casper Christense­n på den røde løber i forbindels­e med Zulu Awards i 2010.
FOTO: MOGENS FLINDT/RITZAU SCANPIX Iben Hjejle og Casper Christense­n på den røde løber i forbindels­e med Zulu Awards i 2010.
 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? På jobfronten har Iben Hjejle i dag fundet sammen med Signe Lindkvist. Sammen laver de podcasten ’Sitter’.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN På jobfronten har Iben Hjejle i dag fundet sammen med Signe Lindkvist. Sammen laver de podcasten ’Sitter’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark