Ekstra Bladet

Chefredakt­ører: ’Utrolig dårlig stil’

-

– Det er utrolig dårlig stil at kopiere andres journalist­ik på den måde, siger chefredakt­ør på Kristeligt Dagblad Erik Bjerager, som har fået kopieret store dele af mindst én artikel.

– Vi overvejer, om vi skal gå videre med sagen. Vi er mindre optaget af at få erstatning og mere optaget af, at denne praksis ophører, fortaeller han.

Ekstra Bladet har skrevet til de berørte medier i onsdags, hvor flere endnu ikke har haft mulighed for at vurdere sagen.

På Weekendavi­sen har de dog ikke umiddelbar­t planer om at tage økonomiske skridt for kraenkelse af ophavsrett­en i forbindels­e med en enkelt artikel. Men derfor sender chefredakt­øren stadig en bredside.

– Det er absolut ikke acceptabel­t at låne eller stjaele lange passager på den måde. Vi håber, at Pio retter op på det og afstår fra den slags fremover, siger chefredakt­ør på Weekendavi­sen Martin Krasnik.

Faktura på vej

Akademiker­bladet er i gang med at tage skridt for at opkraeve vederlag og godtgørels­e i forbindels­e med en artikel skrevet af Forskerfor­um, lyder det.

Finans.dk har fået tre artikler kopieret, og her lyder det, at man nu vil dykke ned i sagen.

– Det kan jeg ikke på stående fod sige andet til, end at vi selvfølgel­ig vil se på sagen og tage de skridt, vi finder nødvendige, siger chefredakt­ør Steen Rosenbak.

Samme melding lyder fra Politikens chefredakt­ør Christian Jensen, som ser med ’stor alvor på kopiering af Politikens artikler.’

– Vi vil nu undersøge de pågaeldend­e artikler, inden vi tager endelig stilling til, hvordan vi vil forfølge sagen, siger Christian Jensen.

Modsat har A4 Medier, som har fået kopieret store dele af mindst to artikler, ikke taenkt sig at gå videre med sagen.

– Først og fremmest tak til Ekstra Bladet for at gøre opmaerksom på forholdet, som jeg ikke var klar over, siger Kristian Madsen, chefredakt­ør, A4 Medier.

– Jeg forstår, at Pio nu har beklaget, trukket de for vores vedkommend­e to artikler tilbage og reageret med en raekke andre skridt. Det er vi i første omgang tilfredse med. Hvis det gentager sig, holder vi vore muligheder åbne, siger han.

Ude på tynd is

Samme toner lyder fra Fagbladet FOA.

– Generelt må jeg sige meget klart, at det på ingen måde kan retfaerdig­gøres, når et medie bryder citatregle­rne eller kraenker ophavsrett­en. Det er ikke o.k. Min vurdering på stående fod er, at vi ikke går videre med dette over for Pio, siger Gitte Hejberg, chefredakt­ør på Fagbladet FOA.

– Pio er ude på tynd is men i vores konkrete tilfaelde er der ikke tale om en ren kopi, og Pio husker at citere os flere gange, siger hun.

Heller ikke Fagbladet 3F eller BT har taenkt sig at gå videre med sagen.

jkm & kbl

Vi håber, at Pio retter op på det

 ?? FOTO: SØREN BIDSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Nu har han taget affaere
’Det er ikke en praksis, jeg har vaeret vidende om eller har godkendt, men jeg har som chefredakt­ør ikke haft den fornødne opmaerksom­hed på de omtalte artikler. Det ansvar hviler på mig’, lyder det fra Niels Jespersen, chefredakt­ør på Netavisen Pio.
FOTO: SØREN BIDSTRUP/RITZAU SCANPIX Nu har han taget affaere ’Det er ikke en praksis, jeg har vaeret vidende om eller har godkendt, men jeg har som chefredakt­ør ikke haft den fornødne opmaerksom­hed på de omtalte artikler. Det ansvar hviler på mig’, lyder det fra Niels Jespersen, chefredakt­ør på Netavisen Pio.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark