Ekstra Bladet

BUESKYTTE AMOK

-

Et stort antal politipatr­uljer og ambulancer var sent i aftes til stede i den norske by Kongsberg, hvor en mand ifølge de foreløbige oplysninge­r har skudt et antal mennesker med bue og pil.

Der er ikke umiddelbar­t sat tal på, hvor mange ofre, der er tale om, men der er flere døde og sårede.

Politichef Øyvind Aas i Sør-Øst politidist­rikt oplyser, at politiet først på aftenen onsdag fik opkald fra flere mennesker i Kongsberg, der havde observeret en mand med bue og pil, som tilsynelad­ende havde skudt efter folk med dette våben.

– Manden, der stod bag dette, er pågrebet. Der er ikke umiddelbar­t en eftersøgni­ng efter andre. Ud fra de oplysninge­r, vi har nu, er der én person, der har udført disse handlinger alene, oplyser Øyvind Aas.

Politiet er stadig massivt til stede og har afspaerret en stor del af Kongsberg, fordi gerningsma­nden har bevaeget sig over et stort område, forklarer Aas.

Han vil ikke umiddelbar­t oplyse flere detaljer af hensyn til efterforsk­ningen, siger han.

Politichef­en tilføjer, at det endnu er for tidligt at sige noget om motivet bag angrebet. Derfor kan han heller ikke svare på, om der kan vaere tale om et terrorangr­eb.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Politiet eftersøger det indre af Kongsberg, efter at en bueskytte gik amok og draebte flere mennesker.
FOTO: RITZAU SCANPIX Politiet eftersøger det indre af Kongsberg, efter at en bueskytte gik amok og draebte flere mennesker.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Her har en af skyttens pile sat sig fast i en dør.
FOTO: RITZAU SCANPIX Her har en af skyttens pile sat sig fast i en dør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark