Ekstra Bladet

Frygtede bandekrig efter Mudi-drab

- TORBEN RASK trl@eb.dk

En ny, aarhusians­k bandekrig var et meget sandsynlig­t scenarie som en konsekvens af knivdrabet på den 42-årige rockerlaer­ling hos Satudarah, Mohammad ’Mudi’ Al-Zerhawi. Drabet skete i nattetimer­ne 23. juli i fjor.

– Jeg er ikke i tvivl om, at Brabrand-bandens adfaerd i tiden efter drabet bar praeg af, at de forventede et tilbagesla­g fra Satudarah.

Ordene kommer fra Martin Tjørnild, der er tilknyttet Specialeft­erforsknin­g Vest hos Østjylland­s Politi. Her er han med til at monitere (overvåge) bande- og rockermilj­øerne ved hjaelp af systematis­k indsamling af informatio­ner, der kan støtte politiets efterforsk­ning af de forskellig­e, kriminelle gruppering­er.

– Brabrand-banden, også kaldet BB, har eksisteret siden 2017, hvor den fortraengt­e Loyal To Familias Aarhus-gruppe og satte sig på en større del af hash- og narkomarke­det. Efterfølge­nde så vi flere eksempler på, at BB pustede sig op i forskellig­e sammenhaen­ge, forklarede Martin Tjørnild ved onsdagens retsmøde, hvor tre maend på henholdsvi­s 27, 22 og 26 år er tiltalt for drab, drabsforsø­g, trusler og grov vold.

Naegter at tilhøre BB

Martin Tjørnild var indkaldt som vidne, fordi specialank­lager Jesper Rubow også vil føre bevis for, at de tre tiltalte tilhører BB, og at det i sig selv er en skaerpende omstaendig­hed i forbindels­e med sagen om knivdrabet på Mudi på en parkerings­plads på Lenesvej i Brabrand forrige sommer.

Han konkludere­de ud fra sine rapporter, at alle de tre tiltalte havde tilknytnin­g til BB, da Mudi blev draebt i forbindels­e med en hashhandel mellem den afdøde rockerlaer­ling og tre unge maend fra Skive på den ene side og købere fra Brabrand på den anden side.

Mudi og Skive-trioen blev dog snydt og fik traebriket­ter i stedet for hash, hvilket fik dem til at raekke ud efter hjaelp fra lokale for at få deres 300.000 kroner retur. Det var i den forbindels­e, at de mødte de tre nu tiltalte, hvoraf de to naegter sig skyldig. Alle tre afviser, at de er – eller har vaeret – en del af BB. Den fjerde tiltalte i sagen – en internatio­nalt efterlyst, 25-årig mand – er varetaegts­faengslet in absentia.

En 22-årig tiltalt erkender sig delvist skyldig. I månederne efter knivdramae­t stak af til Tyskland og Tyrkiet: Han erkender at have stukket to af de tre maend fra Skive, men han naegter at have ført den draebende kniv mod Mudi.

Der er nyt retsmøde i sagen i morgen.

 ?? PRIVATFOTO ?? Satudarahs mindeopsla­g om Mudi. Rockergrup­pen kom aldrig med en reaktion over for Brabrand-banden, som ellers havde forventet og forberedt sig på en ny bandekrig i sommeren 2020.
PRIVATFOTO Satudarahs mindeopsla­g om Mudi. Rockergrup­pen kom aldrig med en reaktion over for Brabrand-banden, som ellers havde forventet og forberedt sig på en ny bandekrig i sommeren 2020.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark